Υλικά:
Φύλλα από σπανάκι
Φύλλα ρόκας
1 iceberg
Φύλλα από γαλλική σαλάτα
2 πορτοκάλια καθαρισμένα
200 γρ. κατσικίσιος κορμός
50 γρ. καθαρισμένος ηλιόσπορος
6-7 μεγάλες φέτες προσούτο
Αλάτι , πιπέρι μαύρο σπασμένο από μύλο
Για το dressing
100 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους, φράουλα ή βατόμουρο
50 γρ. ξύδι balsamico
Λίγο σησαμέλαιο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μαρουλοειδλή και τα κόβουμε σε ισομερή κομμάτια. Με την βοήθεια ενός μαχαιριού φιλετάρουμε τα πορτοκάλια κόβωντας ανάμεσα στα σκληρά κομμάτια του και αφαιρώντας από εκεί τα σαρκώδη και καθαρά μέρη.
Καβουρδίζουμε τον ηλιόσπορο σε ένα τηγανάκι και τον αφήνουμε λίγο στην άκρη. Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες με τον κατσικίσιο κορμό και τις πανάρουμε μέσα στον ηλιόσπορο.
Για το dressing ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα multi.
Κάνουμε μια σύνθεση από τα υλικά που έχουμε ετοιμάσει αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και περιχύνουμε με το dressing στο τέλος.
No Comment