Γέμιση vegeterian με πράσινο μήλο και celery


Yλικά για 4-6 άτομα

 

4 μήλα πράσινα, κομμένα σε μικρότερα κομμάτια

3 κλωνάρια celery, κομμένα σε ροδέλες

20-25  έτοιμα ψημένα  κρουτόν

3 κρεμμύδια ξερά χονδροκομμένα (γλυκά)

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

3-4 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορος καθαρισμένος

3 κουταλιές της σούπας cranberries ή  άλλα φρουτα αφυδατωμένα

(θα τα βρείτε σε επιλέγμένα super market)

1 σφηνάκι κονιάκ

Λίγο αλάτι, πιπέρι μαύρο, ζάχαρη

 

Τρόπος εκτέλεσης

Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο που καίει σωτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το celery  και τα μήλα. Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε την ζάχαρη, τα cranberries και τον ηλιόσπορο και σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε  για λίγο να εξατμιστεί. Τέλος προσθέτουμε τα κρουτόν .

Αν θέλουμε ψήνουμε την γέμιση για 20-25 λεπτά σε σακούλα ψησίματος και σερβίρουμε

ή

  αν γεμίσουμε με αυτήν την γαλοπούλα μας  προσέχουμε να είναι καλά «κλειστή» για να βοηθήσουν οι υδρατμοί στο ψήσιμο.

 

 

Χρόνος προετοιμασίας – 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος – 20 λεπτά minimum

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε παρακαλώ κάντε το share ευχαριστώ πολύ.

 

Previous Γέμιση Γαλοπούλας με κιμά, συκωτάκια και κάστανα
Next Γαλοπούλα Χριστουγεννιάτικη

No Comment

Leave a reply