Βακαλάος πλακί με ελιές και τοματίνια


Υλικά

6 φιλέτα βακαλάου

4-5 τομάτες τριμμένες

1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό

15  ελιές , χωρίς κουκούτσια

50 γρ.  ξηρό  κρασί

2 σκελίδες σκόρδο

7-8 τοματίνια, κομμένα στα 2

Αλάτι, πιπέρι μαύρο, ζάχαρη , ρίγανη

Μαιδανός

Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα φιλέτα βακαλάου αλατοπιπερώνοντας τα ελαφρά.

Προσθέτουμε  το κρεμμύδι, τις ελιές, τα τοματίνια και σωτάρουμε για λίγο ακόμα.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί , αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί,  προσθέτουμε τις τομάτες και τα υπόλοιπα υλικά  και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη.

Μπορούμε να προσθέσουμε τα φιλέτα με την σάλτσα τους σε πήλινα σκεύη  και να τα σερβίρουμε έτσι ζεσταίνοντας τα για 2-3 λεπτά στον φούρνο και προσθέτοντας λίγο παρθένο ελαιόλαδο και μαιδανό  κατά το σερβίρισμα.

 

Previous Γαρίδες με μάνγκο, ραντίτσιο και καυτερή πιπεριά
Next Τα μικρόβια είναι και μέσα στο σπίτι μας

No Comment

Leave a reply