Aνατολίτικα αρνίσια κεμπάπ


Υλικά 

 

750 γρ. κιμάς αρνίσιος

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1/4 κουτ. του γλυκού γαρύφαλο αλεσμένο

1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο αλεσμένο

1/4 κουτ. του γλυκού καυτερή πάπρικα

1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο

1/2 κουτ. του γλυκού κορίανδρος

1 κουτ. του γλυκού πολύ ψιλό ξύσμα λεμονιού

10 γρ. κοπανισμένους κουκουναρόσπορους

1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τους κουκουναρόσπορους, αλατοπίπερο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και πάλι και τοποθετούμε το μπολ για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Πλάθουμε το μίγμα του κιμά σε κεφτεδάκια και τα περνάμε σε σουβλάκια, (3 κεφτεδάκια στο κάθε σουβλάκι ). Ψήνουμε τα κεμπάπ στο grill για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε δυνατή φωτιά, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

 

Previous Αρνάκι γεμιστό με τυριά και πιπεριές
Next Αρνάκι με δενδρολίβανο

No Comment

Leave a reply