Υλικά
1 κιλό φιλέτο από ελάφι
3 – 4 γλυκοπατάτες (καθαρισμένες και κομμένες)
100 γρ.κρασί Porto
Λίγο βούτυρο
Λίγο ηλιέλαιο
Τοματίνια
1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι, λίγος κορίανδρος
1 φύλλο δάφνης
100 γρ. ζωμός λαχανικών ή βοδινού
λίγο σουσάμι, λίγη ζάχαρη
Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο και το ηλιέλαιο μαζί να ζεσταθούν.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα , τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα σοτάρουμε για λίγο μαζί με το φύλλο δάφνης.
Σβήνουμε με το κρασί Porto, το αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και συμπληρώνουμε τον ζωμό βράζοντας για 2-3 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τον κορίανδρο και διορθώνουμε την γεύση της.
Σ ένα ταψάκι βάζουμε τις γλυκοπατάτες να ψηθούν για 30 λεπτά περίπου με λίγο αλάτι, πιπέρι και σουσάμι.
Τα τοματίνια τα χαράσσουμε ελαφρά και τα σοτάρουμε ελαφρά με λίγο βούτυρο και λίγη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι.
Σερβίρουμε τα φιλέτα κομμένα σε μικρότερα κομμάτια με τις γλυκοπατάτες και τα τοματίνια στο πλάι και περιχύνουμε την σάλτσα από επάνω.
No Comment