Είναι τα χάπια αδυνατίσματος αποτελεσματικά;


 

Κυκλοφορούν στην αγορά διάφορες διατροφικές κάψουλες – χάπια αδυνατίσματος και συμπληρώματα διατροφής – που ναι μεν αποτελούν μια νέα … τάση για τη διατήρηση μιας καλλίγραμμης σιλουέτας αλλά, τελικά, κάνουν ό,τι υπόσχονται;

«Να εμπιστευτώ τα χάπια αδυνατίσματος που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα»;

Τα χάπια αδυνατίσματος (και δεν αναφέρομαι σε κάποια που έχουν την ουσία ορλιστάτη) είναι συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία χρειάζεται ο οργανισμός σας για να έχει λείο δέρμα. Περιέχουν όμως ισχυρότερους συνδυασμούς φυτικών εκχυλισμάτων που βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία, διεγείρουν το μεταβολισμό, βοηθούν στην καύση των λιπιδίων και συμβάλλουν στην αποβολή των τοξινών. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του τοπικού υποδόριου λίπους και την ελάττωση της εμφάνισης κυτταρίτιδας. Αυτά τα σκευάσματα (χάπια ή αφεψήματα κατά της κυτταρίτιδας και κάποια λιποτροπικά συμπληρώματα διατροφής) μπορεί να βοηθήσουν αρκεί να έχετε πάρει και τη σύμφωνη γνώμη ενός διατροφολόγου.

 

«Αν έχω πρόβλημα με το θυρεοειδή μπορώ να πάρω χάπια αδυνατίσματος»;

Γενικά, αν ακολουθείτε κάποια θεραπεία ή παίρνετε φάρμακα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ωστόσο θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τα σκευάσματα από εκχυλίσματα φυκιών: το υπερβολικό ιώδιο που περιέχουν μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του θυρεοειδούς.

«Δεν γνωρίζω τα συστατικά στις ετικέτες κατά της κυτταρίτιδας. Τι πρέπει να γνωρίζω ώστε να επιλέξω σωστά;»

Μια σίγουρη επιλογή αποτελούν οι φόρμουλες που περιέχουν σε επάρκεια βιταμίνες, μέταλλα και λιπαρά οξέα ω-3. Ωστόσο υπάρχουν κι άλλες ουσίες ασφαλούς επιλογής όπως το πράσινο τσάι, το εκχύλισμα ροδιού και το εκχύλισμα πεύκου.

«Τα χάπια αδυνατίσματος όντως θα με αδυνατίσουν»;

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως αποκλειστικό μέσο για αδυνάτισμα και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, χωρίς δίαιτα και γυμναστική.

«Κάθε πότε πρέπει να τα παίρνω για να έχω καλύτερα αποτελέσματα;»

Ο γενικός κανόνας λέει ότι πρέπει να τα παίρνετε δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ (σε κάθε περίπτωση ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης του συγκεκριμένου προϊόντος).

Το μυστικό

Προτού καταφύγετε στην αγορά των σκευασμάτων αδυνατίσματος καλό είναι να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας και μόνον αυτού.

 

ΠΗΓΗ:omorfamystika.gr

Previous Αρνάκι “κλέφτικο”
Next Ο χαλκός προστατεύει από το Αλτσχάιμερ

No Comment

Leave a reply