Αρνάκι με δενδρολίβανο


Υλικά

 

1 αρνίσιο μπούτι

2-3 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο

2-3 σκελίδες σκόρδο

200 γρ. ελαιόλαδο

 

Για τη σάλτσα

2 κιλά μοσχαρίσια κόκαλα (κατά προτίμηση από κότσι)

2-3 σκελίδες σκόρδο

2 καρότα

1 κλωνάρι σέλινο

200 γρ. λευκό  κρασί

 

 

Εκτέλεση

 

Αφαιρούμε το κόκκαλο και ανοίγουμε το κρέας. Tο αλατοπιπερώνουμε μέσα κι έξω καλά, και στο εσωτερικό του βάζουμε σκόρδο ψιλοκομμένο και το δενδρολίβανο.

Tυλίγουμε τα μπουτάκια και δένουμε το καθένα τους σε ρολό, σφιχτά, με σπάγκο.

Tοποθετούμε το μπούτι σε γάστρα και αφού ρίξουμε το λάδι και νερό, ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο (150° C) για 3 ώρες. Όση ώρα ψήνεται ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

Bάζουμε τα κόκκαλα σε κατσαρόλα με κρύο νερό και δίνουμε μια βράση. Ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα. Προσθέτουμε και τα λαχανικά και συνεχίζουμε το βράσιμο. Όταν το ζουμί αρχίζει να πήζει, αφαιρούμε τα κόκκαλα, στραγγίζουμε το ζουμί και σβήνουμε με άσπρο κρασί. Συνεχίζουμε τη βράση, ξύνοντας πότε πότε με ξύλινο κουτάλι τον πάτο της κατσαρόλας, για να δώσουμε στη σάλτσα τα γευστικά στοιχεία που συμπηκνώθηκαν. Όταν σωθεί το νερό και μείνει μια πηκτή σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Λίγο πριν αποσύρουμε το μπουτάκι από την φωτιά το περιχύνουμε με την σάλτσα μαγειρέυουμε για 5-10 λεπτά ακόμη και βγάζουμε από την φωτιά.

 

Previous Aνατολίτικα αρνίσια κεμπάπ
Next Αρνάκι “κλέφτικο”

No Comment

Leave a reply