Υλικά
1 κιλό πανσέτα ολόκληρη, χωρίς κόκκαλο
100γρ μέλι
200γρ. μουστάρδα
λίγο λάδι
λίγο νερό
λίγο αλάτι
μαύρο πιπέρι
λίγη κόκκινη πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε την πανσέτα με την πάπρικα.
Την τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο νερό και λάδι , την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε για 1 ½ ώρα περίπου στους 170º C μέχρι να μαλακώσει καλά, συμπληρώνοντας υγρά αν χρειαστεί.
Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα μαζί με λίγο νερό.
15 λεπτά πριν βγάλουμε την πανσέτα από τον φούρνο ρίχνουμε τα ¾ της σάλτσας επάνω από αυτήν, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε στους 170º C αφήνοντας την να καραμελώσει.
Σερβίρουμε κόβοντας την σε μικρότερα κομμάτια και περιχύνοντας από επάνω την υπόλοιπη σάλτσα.
No Comment