Πίνουν καθημερινά αλκοόλ 800.000 Έλληνες


 

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της 1η πανελλήνιας έρευνας γνώσης για το αλκοόλ, η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί σοβαρή απειλή για … την υγεία των Ελλήνων.

Σύμφωνα με την έρευνα, 800.000 Έλληνες δηλώνουν ότι πίνουν αλκοόλ καθημερινά, με τους μισούς να αποδίδουν την έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωσή του σε αδυναμία χαρακτήρα, ενώ μόνο τρεις στους δέκα αναγνωρίζουν πως η έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωση αλκοόλ είναι αλκοολισμός.

Επίσης, λιγότεροι από τους μισούς Έλληνες γνωρίζουν ότι η αιθυλική αλκοόλη (αλκοόλ) είναι κλασική εξαρτησιογόνος ουσία (ναρκωτικό).

 

Το 84,7% των ατόμων μεταξύ 17 και 24 ετών είναι ενήμερα για το επιτρεπτό όριο αλκοόλ κατά την οδήγηση, ενώ το 20,4% όχι.

Το 30,25% δεν γνωρίζει αν επιτρέπεται να καταναλώνουν αλκοόλ παιδιά και έφηβοι και το 10% δεν γνωρίζει ότι οι έγκυες γυναίκες απαγορεύεται να καταναλώνουν οποιαδήποτε ποσότητα αλκοόλ.

Η «1η πανελλήνια έρευνα γνώσης για το αλκοόλ» καταγράφει το επίπεδο γνώσης των Ελλήνων, τις πιθανές συνέπειες της αλόγιστης χρήσης, καθώς και τις ανάγκες ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σήμερα από την ΜΚΟ «ΝΗΦΑΛΙΟΙ-στην υγειά μας» και την Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε ειδική εκδήλωση με θέμα «Υπεύθυνη κατανάλωση. Υπεύθυνη ενημέρωση».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας το υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Previous Μήπως η διατροφή που κάνετε σας γερνάει;
Next Κοτόπουλο με σόγια, φιστίκια και πιπερίτσες τσιλι (Kung Pao)

No Comment

Leave a reply