Μπατζίνα (παραδοσιακή Θεσσαλική πίτα)


 

Υλικά:

 

500 γρ. Γλυκιά κολοκύθα

500 γρ. Κολοκυθάκι

450 γρ. Φέτα σπασμένη

50 γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο

200 γρ. γάλα εβαπορέ

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

120 γρ. ελαιόλαδο

750 γρ αλεύρι

λίγο βούτυρο

λίγο αλάτι

λίγο λάδι

 

 

Τρόπος εκτέλεσης

 

Τρίβουμε τα κολοκύθια στον ρεντέ  και τα αφήνουμε  για λίγη ώρα να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό

Τα πιέζουμε με το χέρι μας να βγάλουν ότι υγρά έμειναν και τα αλατίζουμε ελαφρά.

Σε ένα μεγάλο μπώλ προσθέτουμε τα κολοκύθια, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα και την φέτα (κρατάμε λίγη για το τέλος) και ανακατεύουμε καλά.

Συμπληρώνουμε το αλεύρι στο μπώλ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε έναν σχετικά σφιχτό χυλό.

 

Λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί και προσθέτουμε το μίγμα μέσα πατώντας το με το χέρι μας για να απλωθεί ομοιόμορφα στο ταψί.

Απλώνουμε το βούτυρο στην επιφάνεια (σε μικρά κομματάκια) και μοιράζουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη σπασμένη φέτα.

Ψήνουμε σε φούρνο στους 170 β κελσίου για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει ροδοκόκκκινο χρώμα η επιφάνειά της.

 

Previous Κέικ με πετιμέζι, βερίκοκα και κανέλλα
Next Ξινός τραχανάς με μπάτζο τηγανητό και φρέσκια τομάτα

No Comment

Leave a reply