Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο
8 φέτες προσούτο
4 φέτες cheddar ή 100 γρ τριμμένο
5-6 μανιτάρια champignon κομμένα σε φέτες
100 γρ. βούτυρο
1 σφηνάκι κονιάκ
αλάτι, πιπέρι μαύρο , πιπέρι κόκκινο γλυκό
Εκτέλεση
Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε τα μανιτάρια με το μισό βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
Ανοίγουμε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
Προσθέτουμε σε κάθε φιλέτο 2 φέτες προσούτο (διπλωμένες), 4-5 φέτες μανιτάρια και το τσένταρ.
Κλείνουμε κυκλικά τα φιλέτα και τα “πιάνουμε” με οδοντογλυφίδες σε 2 σημεία.
Στο ίδιο τηγανάκι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο να ζεσταθεί και σωτάρουμε τα φιλέτα και από τις 2 μεριές προσθέτοντας λίγο αλάτι, πιπέρι μαύρο και πιπέρι κόκκινο γλυκό.
Αν έχουμε αμφιβολία για το πόσο καλά ψήθηκαν τα φιλέτα, τα βάζουμε για 10 λεπτά στον φούρνο στους 170 αμέσως μετά το σωτάρισμα.
Αν περισσέψουν κάποια μανιτάρια τα σερβίρουμε σαν γαρνιτούρα με τα φιλέτα.
No Comment