Κέικ με πετιμέζι, βερίκοκα και κανέλλα


Υλικά 

 

150  γρ.  χυμός πορτοκάλι

100 γρ.  πετιμέζι

80 γρ.  ηλιέλαιο

200 γρ.  καστανή ζάχαρη

2 κουτ. γλυκού σόδα

3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

¼  κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

½ κουτ. γλυκού κανέλλα

μία πρέζα γαρύφαλλο

90 γρ.  βερίκοκα αποξηραμένα, πολύ ψιλοκομμένα

30 γρ. κονιάκ

100 γρ. σταφίδες

800 γρ.  αλεύρι κοσκινισμένο

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το πετιμέζι με τον χυμό πορτοκαλιού, χτυπώντας με μίξερ για λίγο.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το μπέικιν, την ζάχαρη, την σόδα, τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ  και τα υπόλοιπα μπαχαρικά , συνεχίζοντας το χτύπημα.

Συμπληρώνουμε τα βερίκοκα, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά  και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ για 2-3 λεπτά ακόμη.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μίγμα μέσα. σε αυτήν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 β κελσίου για 40 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει , ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

 

tip – μπορούμε να καταλάβουμε ότι το κέικ έχει ψηθεί αν τρυπώντας το με ένα ξυλάκι για σουβλάκι αυτό βγαίνει καθαρό και δεν κολλάει.

 

Previous Aυγόφετες
Next Μπατζίνα (παραδοσιακή Θεσσαλική πίτα)

No Comment

Leave a reply