Οκτώβριος 2011


Πολιτική κουζίνα

(με  μια οξεία χάθηκε η μπάλα…)

Γεια σας και πάλι, μετά από αρκετό καιρό είμαστε και πάλι εδώ, στο cooknews και στο editorial του μήνα Οκτώβρη.

Χαθήκαμε λίγο άλλα έπρεπε να γίνει και αυτό για να μπορέσει να ανανεωθεί το site  και να γίνει καλύτερο για όλους εσάς που το ακολουθείτε διαδικτυακά εδώ και πολύ καιρό.

Σε λίγες μέρες λοιπόν θα δείτε νέες κατηγορίες στο site που θα κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την ψυχαγωγία σας , πέρα από την καθημερινή ενημέρωση που σας προσφέρει το www.cooknews.gr

μέσα από τα νέα του.

Διάβασα πριν λίγες μέρες σε μια εφημερίδα   την φράση “πολιτική κουζίνα” και έχοντας 1 βαθμό μυωπία σκέφτηκα και μουρμούρισα …πάλι συνταγές με κανέλες και μοσχοκάρυδα θα μας πούνε (νομίζοντας ότι πρόκειται για πολίτικη κουζίνα).

Λάθος !

Η οξεία άλλαξε και μαζί αλλάξανε οι γεύσεις, το συναίσθημα και ένα κάρο άλλα πράγματα.

Ο τίτλος φυσικά και αναφερότανε στα μαγειρέματα της κυβέρνησης που αλλάζει συνεχώς τα υλικά ψάχνοντας να βρει  την συνταγή που θα αρέσει σε όλους, πράγμα πολύ δύσκολο βέβαια.

Μέσα σε όλα τα πειράματά της, το άγχος της, την βιασύνη της, άλλα και την ασχετοσύνη της σε πολλά πράγματα (μπουγάτσα με 2 ΦΠΑ??)  η κυβέρνηση πετάει στο καζάνι που ήδη βράζει και πολλά άσχετα υλικά που κάνουν την γεύση του φαγητού να ξεφεύγει(επικίνδυνα) με μηδαμινές πιθανότητες να την  διορθώσει και να την κάνει τουλάχιστον ανεκτή!

Πάρε και την έκτακτη εισφορά, πάρε και τα ακίνητα, πάρε και το νέο αφορολόγητο, πάρε και το 23 % στην εστίαση.

Όλα αυτά ίσως να είχανε ένα νόημα αν γνωρίζαμε  ένα χρονοδιάγραμμα ή  ένα σκεπτικό που να αρχίζει από κάπου και να τελειώνει κάπου αλλού. Δυστυχώς όμως.

Ο Παπανδρέου σε ρόλο Εxecutive chef που βαφτίστηκε έτσι μόνο και μόνο λόγω του ονόματός που κουβαλάει.

(Ο μπαμπάς του  ήξερε να φτιάχνει αυγά μάτια όταν όλοι οι άλλοι δεν ήξεραν το κόκκινο πιπέρι).

Ο Βενιζέλος σε ρόλο Sous chef που όπως ξέρουμε εμπειρικά πολλές φορές είναι αυτός που βγαίνει  στην πρώτη γραμμή και ασχολείται πιο συγκεκριμένα με κάποια πράγματα σε μια κουζίνα.

Στην θέση του Consultant chef, ποιος άλλος η τρόικα φυσικά..

Και καλά ο έμπειρος και ξερόλας της υπόθεσης που έρχεται βάζει την υπογραφή του, δίνει κατευθύνσεις (αυτοκτονίας) και φεύγει.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση ας μην ξεχνάμε και τους δημοσιογράφους, την κουτσομπόλα γειτόνισσα που τα βλέπει όλα, τα ακούει όλα και μάλιστα έχει και άποψη και την άλλη μέρα τα νέα έχουν ταξιδέψει στην άλλη άκρη του κόσμου, με τον τρόπο που επέλεξε αυτή να το κάνει.

Στον άχαρο ρόλο του “πελάτη-μαλάκα” σας παρουσιάζω..εμάς.

Που περιμένουμε κάποιος να κάνει κάτι σωστό για να διορθωθεί το φαγητό και να φάμε μια κουταλιά για να ζεσταθούμε μέρες που έρχονται,  πιο πολύ ψυχολογικά και όχι τόσο επί της ουσίας, γιατί αυτή χάθηκε προ πολλού.

Η υπομονή εξαντλήθηκε, η εμπιστοσύνη χάθηκε και η ελπίδα σαφώς πεθαίνει τελευταία, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πεθάνει  και βασανιστικά, σχεδόν σαδιστικά …

Δεν ξέρω αν η Βrigada (ομάδα) θέλει ξήλωμα όλη μαζί από την κουζίνα, δεν ξέρω αν ο consultant chef κάνει την  αρπαχτή του στην τσέπη μας, ξέρω όμως ότι η πολιτική κουζίνα στην Ελλάδα  έγινε  ο χώρος για να πειραματίζονται κάποιοι που δεν έχουν στοιχειώδεις γνώσεις για να βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις.

Μην ξεχνάτε ότι ο μεγαλύτερος επενδυτής στο μαγαζί αυτό είμαστε και πάλι εμείς ..

Βάλε βγάλε υλικά, ανέβασε κατέβασε την φωτιά το χαλάσατε το φαγητό κύριοι και το εστιατόριο που λέγεται “Ελλάς” πάει κατά διαόλου..

Τι θα γίνει με το φαγητό που δεν μπορείτε να διορθώσετε…? Θα φτιάξετε άλλο ή να παραγγείλουμε από την Αυστραλία?

http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=15601

Καλό φθινόπωρο σε όλους

Για το Cooknews.gr

Aνδρεάδης Τάσος

Previous Ο σωστός τρόπος για ξεπάγωμα
Next ΦΑΣΟΛΑΔΑ…Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

No Comment

Leave a reply