Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΗΣ ΛΕΧΩΝΑΣ


Η πρόσληψη βάρους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αναμενόμενη αλλά οι περισσότερες μαμάδες θέλουν να χάσουν τα επιπλέον βάρους τους γρήγορα. Γι’ αυτό μελετήστε τους ακόλουθους τρόπους, αν θέλετε να χάσετε κιλά μετά τον τοκετό:

 

Ακολουθείτε ισορροπημένα γεύματα. Τουλάχιστον πέντε γεύματα την ημέρα για να εξασφαλίσετε αντοχή και ενέργεια.

Γεμίστε την κουζίνα σας με τρόφιμα από τις ομάδες τροφίμων που βρίσκονται στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής (δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά), έτσι ώστε το πρόχειρο φαγητό και οι πειρασμοί να μη σας παρασύρουν.

Περιορίστε τα λιπαρά, τα οποία αυξάνουν κατά πολύ τις θερμίδες.

Επιλέξτε φρούτα, λαχανικά, άπαχο κρέας, και τρόφιμα υψηλά σε φυτικές ίνες που θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε πλήρης, χωρίς να έχετε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες φαγητού.

Πίνετε άφθονο νερό και θρεπτικά ροφήματα, όπως φυσικούς χυμούς, εμπλουτισμένους με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο και σίδηρος.

Προσέξτε τον ύπνο σας. Μελέτες δείχνουν ότι έξι μήνες μετά τον τοκετό, οι μητέρες που είχαν μικρή διάρκεια ύπνου (λιγότερες από έξι ώρες ανά νύχτα) εμφάνιζαν δυσκολία στο να χάσουν βάρος, σε σχέση με τις μητέρες που κοιμόντουσαν περισσότερο.

Η αερόβια άσκηση και οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης θα βοηθήσουν ώστε να κάψετε θερμίδες, να επαναφέρετε την επίπεδη κοιλιά και να σας κρατήσουν υγιείς.

ΠΗΓΗ:People

Previous ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ…ΜΕ ΠΙΑ ΔΙΑΙΤΑ ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΚΙΛΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ
Next ΤΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ!

No Comment

Leave a reply