Υλικά για 4-6 άτομα
12-15 ντομάτες και πιπεριές πράσινες
200 γρ. ρύζι
4 κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο (φρέσκο αν έχουμε)
λίγη φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
λάδι
Εκτελεση
Κοβουμε ένα κομμάτι (καπάκι) από τα λαχανικά και τα αδειάζουμε.
Κρατάμε την ψίχα. από τις τομάτες.
Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ταψί και τα πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγο αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
Βάζουμε σε multi την ψίχα από όλες τις τομάτες μαζί με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη.
σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια να σωταριστούν μαζί με το σκόρδο και τον κιμά. προσθέτουμε τον κιμά συνεχίζουμε το σωτάρισμα και προσθέτουμε έπειτα το ρύζι και την ψίχα από τις τομάτες.
προσθέτουμε πολύ λίγο νερό και βράζουμε για λίγα λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά και αποσύρουμε από την φωτιά
με αυτό το μίγμα γεμίζουμε με τις πιπεριές και τις τομάτες και προσθέτουμε λίγη φρυγανιά επάνω από αυτές. Αλατίζουμε ελαφρά , τις τοποθετούμε ομοιόμορφα σε ένα μεγάλο ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 170 β. κελσιου.(με λίγο νερό στο ταψί)
τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και δίνουμε χρώμα ψηνοντας για λίγο ακόμα.
Χρόνος προετοιμασιας – 30 λεπτά
Ψησιματος 50-60 λεπτά
No Comment