Gordon Ramsay


Γεννημένος Σκοτσέζος ,ο Gordon ανατράφηκε στο Στράτφορντ-απόν-Έιβον, την Αγγλία, από την ηλικία των πέντε ετών. Ένας τραυματισμός έβαλε πρόωρα τέλος στις ελπίδες μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας στο ποδόσφαιρο, έτσι πήγε πίσω στο κολέγιο για να ολοκληρώσει μια σειρά μαθημάτων στη διαχείριση ξενοδοχείων.

Τα πρώτα χρόνια του Gordon στην κουζίνα δαπανήθηκαν για την κατάρτιση στο πλαίσιο μαγειρικών αυθεντιών όπως το Marco Pierre White και Albert Roux στο Λονδίνο, μετά την οποία κινήθηκε προς τη Γαλλία να εργαστεί στις κουζίνες του Guy Savoy και Joël Robuchon για τρία χρόνια, όπου ήταν σε θέση να ενισχύσει με την εμπειρογνωμοσύνη του στην κλασική γαλλική κουζίνα. Το 1993, ο Gordon έγινε σεφ του ενός καινούργιου εστιατορίου με το όνομα Aubergine και εντός τριών ετών το εστιατόριο βραβεύτηκε με δύο αστέρια Michelin.
Το 1998, στην ηλικία των 31,ο Γκόρντον αποφάσισε να στήσει το πρώτο εξ ολοκλήρου δικό του εστιατόριο , που ονομάστηκε Gordon Ramsay, στο Chelsea στο οποίο απονεμήθηκαν τρία αστέρια Michelin εντός τριών ετών από την έναρξή του. Κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών ο Gordon και η ομάδα του ξεκίνησε μερικά από τα πιο υψηλού προφίλ εστιατόρια στο Λονδίνο, όπως ο Gordon Ramsay στο Claridge, το Petrus και The Savoy Grill.
Το 2003 έγινε  η παρουσίαση του πρώτου διεθνές εστιατόριου του Gordon, Verre, που βρίσκεται στο Dubai Creek Hotel Hilton. Ως Gordon Ramsay Holdings,  λειτουργούν σήμερα  εστιατόρια σε όλο τον κόσμο στη Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, το Τόκιο, το Δουβλίνο, Ντόχα, το Παρίσι, Τοσκάνης, τη Σαρδηνία και τη Μελβούρνη.
Μεταξύ του 2004 και 2010, ο Gordon Ramsay Holdings δρομολόγησε μια σειρά επιτυχημένων εστιατορίων στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένων των  maze and maze Grill, Plane Food στο Heathrow T5, York & Albany και δύο μπαρ, τα στενά στο Limehouse και το Warrington στο Maida Vale.
Το 2010 αποδείχθηκε μια άλλη πολυάσχολη χρονιά με την επαναλειτουργία του Petrus στο Knightsbridge, καθώς και τη δρομολόγηση του πρώτου εστιατόριου στην Αυστραλία, με άνοιγμα ενός maze and maze Grill στο Crown Entertainment Complex, της Μελβούρνης. Το Νοέμβριο του 2010 είδε την από μακρού αναμενόμενη επανέναρξη της γραφικής Savoy Grill, μετά από ανακαίνιση στους χώρους του ξενοδοχείου.
Ο Gordon έχει γίνει επίσης ένα αστέρι στη μικρή οθόνη τόσο στη Βρετανία όσο και διεθνώς με  εκπομπές όπως “Εφιάλτες στην Κουζίνα Ramsay”, “The F Word” και το Hell s  Kitchen” στις ΗΠΑ . Το 2010 συμμετείχε σε  τρία συναρπαστικά νέα τηλεοπτικά προγράμματα. “Masterchef στην Αμερική” και “Tα καλύτερα Ramsay εστιατόρια” και τα “Χριστούγεννα με τον Gordon στο Ηνωμένο Βασίλειο”

. Έχει επίσης δημοσιεύσει μια σειρά εξαιρετικά επιτυχημένων βιβλίων συμπεριλαμβανομένης της αυτοβιογραφίας του, “Humble Pie”, που έγινε best seller.

Τα πιο πρόσφατα βιβλία μαγειρικής του είναι ,” Best Ramsay το μενού” και τα “Χριστούγεννα με τον Gordon”, τα οποία δημοσιεύθηκαν από την Quadrille το Σεπτέμβριο και Νοέμβριο 2010 αντιστοίχως.

 

Previous Ο ΟΜΗΡΟΣ στις «Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές» του Chef’s Club
Next Η “τσουχτερή” πίτσα

No Comment

Leave a reply