Διαστημική μπύρα!


Η πρώτη μπύρα που θα είναι πόσιμη στο διάστημα είναι πλέον γεγονός αποδεικνύοντας πως και οι πιο ιδιαίτεροι ταξιδιώτες έχουν δικαίωμα στο αλκοόλ.

Η αυστραλιανή ζυθοποιία 4 Pines καινοτομεί και κατασκευάζει τη Vostok «4 Pines Stout», την πρώτη διαστημική μπύρα που προορίζεται για κατανάλωση στα προγραμματισμένα ταξίδια του διαστημικού τουρισμού.

Είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται στις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στα διαστημικά αεροσκάφη και πρόκειται στην ουσία για μία μπύρα με εντονότερη γεύση και λιγότερο αφρό.

Στο διάστημα το πρόσωπο των αστροναυτών και η γλώσσα τους πρήζονται με αποτέλεσμα η αίσθηση της γεύσης να εξασθενεί.

Έτσι, η αστρο-μπύρα έχει προσθήκες από σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας για να ενισχυθεί η γεύση της, ενώ διατηρεί τα χαρακτηριστικά της.

Παράλληλα, η νέα μπύρα θα είναι λιγότερο αφρώδης, καθώς στο διάστημα η έλλειψη της βαρύτητας δεν επιτρέπει το διαχωρισμό των αερίων και των υγρών κατά τη διάρκεια ενός ρεψίματος!

Όλες οι γευστικές δοκιμές έχουν πραγματοποιηθεί μέσω ελέγχων σε περιβάλλοντα μικροβαρύτητας που ομοιάζουν με αυτά σε ένα πραγματικό διαστημικό αεροσκάφος.

Οι ερευνητές κατά τη διάρκεια των πτήσεων έπιναν 6 δείγματα των 150ml και έπειτα παρακολουθούνταν η θερμοκρασία του δέρματος, ο καρδιακός παλμός και η απορρόφηση του αλκοόλ.

Οι μέχρι τώρα δοκιμές χαρακτηρίζονται επιτυχείς και η μπύρα ενδέχεται να συνοδέψει αστροναύτες σε κάποιο από τα επόμενα ταξίδια.

Πηγη:zougla.gr

 

 

 

Previous Επίσχεση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΔΙΣΑ
Next Το κόλπο με το ουίσκι και το νερό

No Comment

Leave a reply