Στα σκουπίδια καταλήγουν τρόφιμα αξίας 7,8 δισ. δολαρίων


Πάνω από 13,6 εκατομμύρια άτομα θα μπορούσαν να τραφούν ολόκληρο τον χρόνο από τις ποσότητες των φρέσκων τροφίμων που πετάνε οι Αυστραλοί στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αρμόδιων φορέων, οι ποσότητες των φρέσκων τροφίμων που καταλήγουν καθημερινά στα σκουπίδια σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, καφετέριες, φαστφουντάδικα και λοιπά ανέρχονται σε 7,5 εκατομμύρια τόνους τον χρόνο!

Η αξία των τροφίμων αυτών υπολογίσθηκε σε 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε ολόκληρη την Αυστραλία, ενώ, αν αυτά είχαν διανεμηθεί στην κατανάλωση, θα επαρκούσαν για την καθημερινή σίτιση, για ολόκληρο τον χρόνο, των δύο τρίτων του πληθυσμού της χώρας.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο διευθυντής του οργανισμού SecondBite, Κέλι Μπάρφιλντ, που ασχολείται με τρόφιμα που πετάγονται, τόνισε για άλλη μία φορά, ότι οι επιχειρήσεις και η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεργάζονται πιο στενά, ώστε να διανέμονται έγκυρα τα τρόφιμα που καταλήγουν στα σκουπίδια.

«Θα πρέπει να ξαναβάλουμε την κοινή λογική στο μενού» πρόσθεσε ο κ. Μπάρφιλντ, υπογραμμίζοντας ότι η αναδιανομή των φρέσκων τροφίμων είναι οικονομική, μας βοηθά να εξοικονομήσουμε χρήματα των φορολογουμένων και να βοηθήσουμε αποτελεσματικά τη βελτίωση της ζωής πολλών συμπολιτών μας που έχουν άμεση ανάγκη.

Πριν από δύο βδομάδες, από τη διοργάνωση του Γκραν Πρι στο Άλμπερτ Παρκ περίσσεψαν φρέσκα τρόφιμα, περισσότερα του 1,5 τόνου, μεταξύ των οποίων και μεγάλες ποσότητες φρέσκου σολομού πρώτης ποιότητας, τα οποία και διανεμήθηκαν σε Μελβουρνιώτες που σιτίζονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Phgh:zougla.gr

Previous Χταπόδι με πίνα κολάντα
Next Κίνδυνος σε εργοστάσιο παραγωγής χάρτινων ταψιών

No Comment

Leave a reply