Πωλούνται πυρηνικά καταφύγια?!


Η νέα μόδα του Real Estate

 

Πωλούνται πυρηνικά καταφύγια (με 35.000 ευρώ το τετραγωνικό!)

Η τραγωδία (και παγκόσμια απειλή) της Φουκουσίμα έφερε τα πάνω-κάτω στη διεθνή κτηματαγορά. Ένα νέο είδος κατοικίας γεννιέται: χώροι-ασπίδες, από τέντες μέχρι υπόγειες πολυκατοικίες-lux, που σε προστατεύουν από σεισμούς 9 Ρίχτερ και τσουνάμι μέχρι απευθείας χτύπημα βόμβας 50 μεγατόνων.

«Πωλούνται πυρηνικά καταφύγια, ελβετικής κατασκευής, πλήρως εξοπλισμένα για προστασία από πυρηνικό, χημικό και βιολογικό πόλεμο. Τοποθέτηση πανελλαδικά. Μπορούν να τοποθετηθούν και σε αυλές κατοικιών και εξοχικά. Τιμή: 35.000 ευρώ, αριθμός δωματίων: 1, συνολικό εμβαδόν: 20 τετραγωνικά μέτρα».

Πρόκειται για πραγματική, αληθινή αγγελία την οποία μπορείτε να βρείτε σερφάροντας στις σελίδες γνωστότατου ελληνικού ισοτόπου φωτοαγγελιών. Πρόκειται για διαφήμιση ελληνικότατης εταιρείας που εισάγει, συναρμολογεί και τοποθετεί πυρηνικά καταφύγια στην Ελλάδα!

Και απ’ ό,τι φαίνεται και πελατεία έχει και καλές δουλειές κάνει τελευταία…

Όπως χρυσές δουλειές κάνουν δεκάδες παρόμοιες εταιρείες ανά τον κόσμο, με έμφαση πάντως στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, δευτερευόντως στη Γερμανία και τέλος στις μεγάλες ασιατικές πόλεις, ιδίως εκεί όπου συγκεντρώνεται η απαραίτητη ισχυρή και πλούσια πελατεία. Όσοι δηλαδή έχουν και τα χρήματα που απαιτούνται για να αποκτήσουν το προσωπικό τους πυρηνικό καταφύγιο (!) και θα επιθυμούσαν να επιζήσουν σε έναν κόσμο κατεστραμμένο από τον πυρηνικό όλεθρο.

Δημοπρασία για έναν ψυχροπολεμικό καταφύγιο του 1959 στο eBay

Οι υπόλοιποι ενδεχομένως θα μπορούσαν να καταφύγουν και σε μία άλλη λύση, αυτή των δημοπρασιών! Η τελευταία σχετική δημοπρασία καταγράφηκε ακριβώς έναν χρόνο πίσω, τον Μάρτιο του 2010, στο eBay. Τότε εκποιήθηκε ένα «πυρηνικό καταφύγιο, μέσα σε δικό του οικόπεδο και με αυθεντικό εξοπλισμό», για την ακρίβεια ένα καταφύγιο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, το οποίο χτίστηκε το 1959 στο Ντέρμπισαϊρ της κεντρικής Βρετανίας. Η ηλεκτρονική δημοπρασία ξεκίνησε με αρχική τιμή μόλις 500 λίρες και τελικώς ο πλειοδότης απέκτησε το προσωπικό του καταφύγιο αντί 19.100 λιρών. Τότε είχαν συνολικά κατατεθεί 35 διαφορετικές προσφορές.

Σήμερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», μετά την τραγωδία της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία και τα αλλεπάλληλα επεισόδια στη Βόρεια Αφρική και στον αραβικό κόσμο γενικότερα, οι ενδιαφερόμενοι είναι απείρως περισσότεροι. Όσοι και οι πελάτες των πιο γνωστών εξειδικευμένων εταιρειών, στην πλειονότητα τους αμερικανικών, που πλέον ανάγκασαν ακόμα και τα διεθνή ΜΜΕ να ασχοληθούν μαζί τους και με μία αγορά που παρότι εκ των πραγμάτων αφορά ελάχιστους, σε σχέση με πέρυσι ήδη έχει σημειώσει κατακόρυφη αύξηση πωλήσεων και τζίρου κατά 1.000%.

Υπερπολυτελείας, με ειδική πρόβλεψη και για τα pets

Και μία άκρως ενδιαφέρουσα σημείωση: όταν λέμε καταφύγιο, μη φανταστείτε κανέναν χώρο κατασκευασμένο όπως-όπως. Μιλάμε για δωμάτια lux, με όλες τις πολυτέλειες και τις ανέσεις τους, όπου δεν φιλοξενούν μόνο εσένα, αλλά και το αγαπημένο σου pet. Πάντως, αυτή δεν είναι πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας που μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας φοβάται πραγματικά για το μέλλον και ενεργεί ανάλογα.

Όπως δηλώνουν οι ειδικοί, την προηγούμενη φορά που παρατηρήθηκε τέτοια μανία για την…επόμενη με΄ρα και τέτοια προσφορά και ζήτηση «εναλλακτικών λύσεων για το μέλλον» ήταν δύο-τρία χρόνια πριν από την αλλαγή της χιλιετίας. Τότε και πάλι είχε παρατηρηθεί μια εκτίναξη στις αγοραπωλησίες καταφυγίων (!). Απλώς οι άνθρωποι τότε φοβόντουσαν την καταστροφή της Γης από τον «ιό της χιλιετίας» (το γνωστό μας Υ2Κ), ενώ τώρα φοβούνται την πυρηνική Αποκάλυψη ή το τέλος του κόσμου το 20112. Και πάντα θα βρίσκονται κάποιοι που θα θησαυρίζουν από τις φοβίες του κόσμου (ή, ακόμη χειρότερα, από τις πραγματικές απειλές).

πηγη:realnews.gr

Previous Στη δικαιοσύνη Αυστριακός ζαχαροπλάστης για ναζιστικά γλυκά
Next Σαρδέλα «σκοτώνει» 14 ανθρώπους στη Μαδαγασκάρη

No Comment

Leave a reply