Κρασιά για το Πασχαλινό τραπέζι


Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

 

Η άνοιξη είναι ένα μεγάλο δώρο. Για τη φύση, για τον άνθρωπο, για όλους…

 

Αναμένοντας για ακόμη μια χρονιά -και τι χρονιά!- τις λαμπρές ανοιξιάτικες μέρες και τις μυρωμένες νύχτες, ανακαλούμε ηχοχρώματα από βουκολικές εξοχές που μοσχοβολούν θυμάρι. Και καθώς ο θρίαμβος της άνοιξης αναγγέλλεται περίλαμπρα με την Ανάσταση, το εικαστικό μας σύνολο ολοκληρώνεται με λαμπριάτικες ποιμενικές γεύσεις.

 

Όπως η μαγειρίτσα, η εξαιρετικά νόστιμη σούπα που γίνεται από τα υπόλοιπα των κρεάτων που δεν θα χρησιμοποιηθούν στο τραπέζι της Κυριακής της Ανάστασης. Η γευστική της πυκνότητα και ο αρωματικός της πλούτος συμπληρώνονται υπέροχα από ένα Μοσχοφίλερο, ένα φρέσκο Chardonnay ή ίσως προτιμάτε ένα δροσιστικό Sauvignon Blanc;

Και το αρνάκι, το τρυφερό και νοστιμότατο αρνάκι ζητά ένα κρασί με πληθωρική παρουσία. Θαυμάσιες επιλογές ένα βελούδινο Αγιωργίτικο, ένα σφιχτοδεμένο Cabernet. Ή μήπως κάποιο στιβαρό Ξινόμαυρο;

 

Επειδή η ζωή -ασχέτως οικονομικής κρίσεως και ποικίλης φύσεως δυσκολιών- συνεχίζεται και -ιδίως την άνοιξη- μπορεί να είναι και πάλι ωραία, εμείς στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γιορτάσουμε τον θρίαμβο του έαρος δοκιμάζοντας κρασιά που θα λαμπρύνουν στο τραπέζι της Ανάστασης.

 

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 πραγματοποιούνται στο Excelsior Hotel (Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 021020).

 

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, καλέστε στο τηλ. 2310 888311

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Το Wine Club THESSALONIKI ’96 είναι μία από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα. Συνδυάζει την εμπειρία 15 χρόνων λειτουργίας με τη σωστή οινική ενημέρωση, την εκπαίδευση και τη φιλική ατμόσφαιρα. Απευθύνεται στους φίλους του καλού κρασιού που ξέρουν να εκτιμούν την ποιότητα του, αλλά και σε εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν αυτόν τον γοητευτικό κόσμο.

 

Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων. Μαθαίνουμε και γευόμαστε τη γευστική τους αρμονία με συγκεκριμένα εδέσματα. Ταξιδεύουμε επίσης. Επισκεπτόμαστε αμπελουργικές περιοχές, αμπελώνες και οινοποιεία.

 

Έχοντας μέσα στα προηγούμενα χρόνια γνωρίσει σχεδόν 1.400 κρασιά, συνεχίζουμε και φέτος την περιήγησή μας σε διάσημες αμπελουργικές περιοχές. Θα δοκιμάσουμε εκλεκτά κρασιά από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα, θα πληροφορηθούμε τις πιο πρόσφατες οινικές τάσεις παγκοσμίως.

 

Previous Σπάστε το μπουκάλι για να 'στε σίγουροι
Next Απρίλιος 2011

No Comment

Leave a reply