Ευρωπαικό μπλόκο στην συγχώνευση Αegean-Olympic Air


«Μπλόκο» στη συγχώνευση της Aegean με την Olympic Air βάζει η Κομισιόν, κρίνοντας ότι η κίνηση αυτή θα οδηγούσε σε μονοπώλιο την ελληνική αγορά των αερομεταφορών. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν εξήγησε ότι η συγχώνευση «θα οδηγούσε σε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων για 4 με 6 εκατομμύρια Ελλήνων και Ευρωπαίων καταναλωτών, που ταξιδεύουν από και προς την Ελλάδα κάθε χρόνο».

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από το 2007 που η Κομισιόν βάζει «βέτο» στη συγχώνευση αεροπορικών εταιρειών. Τότε η Επιτροπή είχε μπλοκάρει ανάλογη κίνηση μεταξύ της ιρλανδικής Ryanair και της Aer Lingus.

Οι αντιδράσεις των δύο εταιρειών

Ο πρόεδρος της Aegean, Θεόδωρος Βασιλάκης, δήλωσε: «Χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία για ακόμη ισχυρότερη εκπροσώπηση στον ευρωπαϊκό κλάδο αερομεταφορών. Προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις και συνεχίζουμε. Η πορεία μας άλλωστε έχει δείξει ότι πετυχαίνουμε στα δύσκολα.»
Ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος τόνισε: «Η απόφαση της ΕΕ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο για το επιβατικό κοινό όσο και για την οικονομία της χώρας μας, θα λειτουργήσει δε υπέρ των συμφερόντων των αλλοδαπών ανταγωνιστών μας. Προφανώς κι εμείς, όπως και η AEGEAN, θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για τα στελέχη και το προσωπικό μας, τους μετόχους μας και το επιβατικό κοινό».
Οι εταιρείες, θα μελετήσουν το κείμενο της απόφασης της ΕΕ και θα αποφασίσουν για τις τυχόν περαιτέρω ενέργειες τους στα πλαίσια των δυνατοτήτων που τους δίνει η κείμενη νομοθεσία.

Πηγή : agrotypos.gr

Previous Φεβρουάριος 2011
Next Μουσείο σοκολάτας από τον Παυλίδη !

No Comment

Leave a reply