ΕΦΕΤ Αρνητικά τα εργαστηριακά για τις διοξίνες


 

Αρνητικά είναι τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα των ελέγχων που έχει διενεργήσει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για μόλυνση με διοξίνες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του οργανισμού στο πλαίσιο της πολιτικής του Εθνικού Προγράμματος Ελέγχου Διοξινών για το έτος 2010 έχουν ήδη ελεγχθεί περίπου 100 τρόφιμα ζωικής προέλευσης, μεταξύ των οποίων και σημαντικός αριθμός από τη Γερμανία, τα εργαστηριακά αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά.

Παράλληλα ο ΕΦΕΤ διενέργησε άμεσα έκτακτους προληπτικούς ελέγχους σε περισσότερες από 85 επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια -μεγάλες αλυσίδες Super Market, εισαγωγικές εταιρείες, ψυκτικές μονάδες, κρεοπωλεία, εταιρείες παραγωγής αλλαντικών, κεντρικές κρεαταγορές κ.α.- ενώ περίπου 20 δείγματα τροφίμων ζωικής προέλευσης έχουν σταλεί για ανάλυση στο Εργαστήριο «Φασματομετρίας Μάζας και Ανάλυσης Διοξινών» του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», εκ των οποίων τα πρώτα 5 εργαστηριακά αποτελέσματα σε κοτόπουλα, γαλοπούλα και χοιρινή πανσέτα, ήταν αρνητικά.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται κανονικά και αναμένονται τα αποτελέσματα από το εργαστήριο Φασματομετρίας Μάζας και Ανάλυσης Διοξινών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Πηγή : zougla.gr

 

Previous Κλοπή φορτηγών εταιρείας κατεψυγμένων προϊόντων
Next Πώς να χάσετε τα κιλά των εορτών

No Comment

Leave a reply