Φανταστική ..δίαιτα !


 

 

 

 

Εκεί που η θέληση πολλές φορές δείχνει να αποτυγχάνει, η δύναμη του μυαλού μπορεί να πετύχει.
Μπορείτε, λοιπόν, να φαντάζεστε ότι τρώμε κάθε λογής γλύκισμα, όπως σοκολάτα ή ένα παγωτό, για να μειώσετε την όρεξή σας και σταδιακά να χάσετε κιλά.

Αυτό ανακάλυψε μια νέα πρωτότυπη αμερικανική επιστημονική έρευνα, που θα μπορούσε να αποκληθεί «δίαιτα της φαντασίας» και η οποία έρχεται να ανατρέψει την καθιερωμένη αντίληψη, ότι όσο περισσότερο σκέφτεται κανείς το φαγητό, τόσο πιο πολύ θα φάει τελικά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την πειραματική ψυχολόγο καθηγήτρια Κάρεϊ Μόργουετζ του Πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Science», σύμφωνα με τις βρετανικές «The Guardian», «Independent» και «Telegraph», ζήτησαν από 300 εθελοντές να φανταστούν ότι τρώνε ζαχαρωτά ή κομμάτια τυριού.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες συνέκριναν πόσο φαγητό στην πραγματικότητα έφαγαν οι εθελοντές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει αυτή τη νοητική άσκηση. Αποδείχθηκε ότι όσοι είχαν φανταστεί ότι τρώνε έφαγαν μετά μέχρι και 50% λιγότερο φαγητό (δηλαδή το μισό) από ό,τι όσοι δεν είχαν κάνει τέτοια σκέψη.

Όσο πιο πολύ φαντάζονταν ότι τρώνε, τόσο πιο αποτελεσματική ήταν η μέθοδος. Όσοι έκαναν την άσκηση φαντασίας σε τακτική βάση είχαν λιγότερη όρεξη και κατανάλωναν λιγότερο φαγητό σε σχέση με όσους έκαναν την ίδια άσκηση λίγες φορές.

 

Πηγή : zougla.gr

 

 

 

 

 

Previous Xmas at BUTLERS
Next Για ένα ούζο..

No Comment

Leave a reply