Heston BlumenthalO Heston Blumenthal γεννήθηκε στις 27 Μαίου του 1966. Είναι ο chef και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Fat Duck, το οποίο έχει βραβευτεί με τρία αστέρια Michelen και βρίσκεται στο χωριό Bray στο Berkshire. Το εστιατόριο έχει ψηφιστεί το καλύτερο στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τον οδηγό καλού φαγητού το 2007 και το 2009. Επίσης έχει ψηφιστεί καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο από περιοδικό εστιατορίων το 2005. Το εστιατόριο είναι επιλεγμένο για μεγάλο διάστημα, έπειτα από το El Buli του Ferran Adria στην παγκόσμια κατάταξη, επιτυγχάνοντας την δεύτερη θέση το 2006, 2007, το 2008 και το 2009 και την Τρίτη Θέση το 2010. Ο Blumenthal είναι διάσημος για την επιστημονική του προσέγγιση και έχει χαρακτηριστεί ως ένας αλχημιστής της μαγειρικής, για το καινοτόμο στυλ μαγειρικής του. To άνοιγμα του πολυαναμενόμενου εστιατορίου του στο Λονδίνο στο Mandarin Oriental θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2010.

Βιογραφία
Ο Heston Blumenthal παρακολούθησε το John Hamden Grammar School, το High Wycombe και το Latymer Upper School στο Λονδίνο. Εκτός από εμπειρία μιας εβδομάδας στην κουζίνα του Raymond Blanc και ένα μικρό διάστημα στο Marco Pierre White, είναι αυτοδίδακτος. Σύμφωνα με μια συνέντευξή του το 2004 στο Observer ξεκίνησε να μαγειρεύει «σοβαρά» από τα μέσα του 1990. Εκείνο τον χρόνο πούλησε το μερίδιο του στο Riverside Brasserie, στον συνέταιρό του Garey Dawson, αφού είχε επενδύσει 2 χρόνια νωρίτερα στον κοντινό Riverside Brasserie, μαζί με τον πρώην ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ Lee Dixon και τον Alfie Hitchcock.

Books
O Blumenthal έχει εκδόσει 4 βιβλία. Family Food : Μια καινούργια προσέγγιση το 2004, Heston Blumenthal : Στην αναζήτηση της τελειότητας το 2006 (στο οποίο αποπειράθηκε να ανακαλύψει τους καλύτερους τρόπους στο να ετοιμάζει κάποιος κλασσικά πιάτα, συμπεριλαμβανομένων τα fish & chips και η πάστα Black Forest), Heston Blumenthal : Επακόλουθες περιπέτειες της αναζήτησης της τελειότητας το 2007, και το Big Fat Duck Cook Book το 2008, το οποίο εκδόθηκε από τον Οίκο Bloombury.

Television Shows

To 2005 ήταν παραγωγός μιας σειράς προγραμμάτων 6 μισάωρων, τα οποία ονομάζονταν «Η Χημεία της Κουζίνας» με τον Heston Blumenthal, το οποίο μεταδιδόταν στο Discovery Science, μαζί με το ομότιτλο βιβλίο του, το οποίο εκδόθηκε από την Βασιλική Κοινότητα Χημείας και διανεμόταν σε 6000 σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία. Έχει καταταχθεί τρίτος chef από το caterersearch.com για αυτήν την χρονιά.
Το πρόγραμμα αυτό ακολουθούσε 2 σειρές του BBC, με το όνομα Heston Blumenthal : Στην Αναζήτηση της Τελειότητας και Heston Blumenthal : Επακόλουθες περιπέτειες στην αναζήτηση της τελειότητας. Οι σειρές αυτές είχαν υψηλότατη αξία παραγωγής ακολουθώντας την έρευνα του Blumenthal και ποικίλες επαναδημιουργίες της κλασικής Βρετανικής Κουζίνας. Οι πρώτες σειρές είχαν 7 επεισόδια και περιλάμβαναν μενού όπως είναι λουκάνικα με πουρέ, fish & chips, και μακαρονάδα μπολονέζ. Ο δεύτερος γύρος σειρών είχε 8 επεισόδια, προβάλλοντας chicken tikka masala, hamburger και πάπια Πεκίνου.
O Blumenthal υπέγραψε διετές συμβόλαιο με το channel 4. Τον Μάρτιο του 2008, συμμετέχοντας στην λίστα του καναλιού με τους διάσημους chef, η οποία ήδη περιλάμβανε τους Jamie Oliver, Hugh Fearnley- Whittingstall και Gordon Ramsay.
Τον Ιανουάριο του 2009 μια σειρά 3 τμημάτων του τηλεοποτικού προγράμματος του channel 4 κάλυψε τις προσπάθειες του να βελτιώσει το μενού στο Little Chef εστιατόριο στον δρόμο Α303 στο Popham, με την ελπίδα ότι οι ιδέες και οι συνταγές του, θα παρουσιάζονταν στα 193 καταστήματα λιανικής πώλησης. Ένα επόμενο πρόγραμμά του παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2009. Τον Μάρτιο του 2009 ο Blumenthal ξεκίνησε κάποιες σύντομες σειρές 45’ με όνομα τα «φαγοπότι του Heston”, παρουσιάζοντας Βικτωριανά, Μεσαιωνικά, Τυδώρ, Χριστουγεννιάτικα (περιλαμβανομένων μουρκαρδίων και κρέας ελαφιού) και ρωμαϊκά κύρια γεύματα με διάφορους διάσημους ως καλεσμένους. Ο δεύτερος κύκλος αυτών, ανατέθηκε και ξεκίνησε μετά το Πάσχα του 2010. Σε αυτόν τον κύκλο δημιούργησε μεταξύ άλλων εδέσματα όπως ο Charlie και το Chocolate Factory, και από την εποχή των Εδουάρδων εδέσματα βασισμένο στο τελευταίο γεύμα που έφαγαν στον Τιτανικό. Στο επεισόδιο “Clili Con Carne”, από την σειρά στην «Αναζήτηση της Τελειότητας», είπε ότι δεν ήταν διαθέσιμος να συμμετάσχει στην μελέτη του MRIγια τις επιπτώσεις που δημιουργούνται από το chili στο μυαλό, αφού είχε μεταλλική πλακέτα στην πλάτη έπειτα από πέσιμο που είχε από σκεπή στην ηλικία των 10 χρόνων.

Cooking Methods
O Blumenthal είναι υποστηρικτής της μοντέρνας κουζίνας. Ξεκίνησε την δική του έρευνα και ανάπτυξη στις αρχές του 2004. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “μοριακός γαστρονόμος”, μολονότι δεν του αρέσουν οι χαρακτηρισμοί πιστεύοντας ότι κάνει την τακτική πολύπλοκη και ελιτίστικη.
Μια από τις χαρακτηριστικές τεχνικές του είναι το ότι χρησιμοποιεί κενά βάζα για να αυξήσει την διόγκωση των φυσαλίδων (αναβρασμός), κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του φαγητού. Αυτό χρησιμοποιείται σε κάποια πιάτα ως “αεριούχο” σουφλέ σοκολάτας σαν επιδόρπιο. Η μείωση της πίεση του αέρα μέσα στο βάζο δικαιολογεί την αύξηση των φυσαλίδων (βρασμός). Έχει πειραματιστεί ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας τους ήχους, όπως το τραγάνισμα, το οποίο δημιουργείται τρώγοντας διάφορα φαγητά.
Ο Blumenthal είναι υποστηρικτής της χαμηλής θερμοκρασίας, και του αργού μαγειρέματος, σύμφωνα με το οποίο ένα κομμάτι κρέας μαγειρεύεται παραπάνω από 24 ώρες, έτσι ώστε να περιορίζονται τα λιπαρά, ενώ παράλληλα προστατεύει τα μόρια κολαγόνου στο εσωτερικό του κρέατος.
Στην σειρά του με τίτλο “Στην Αναζήτηση της Τελειότητας” μαγειρεύει στήθος κοτόπουλο στους 60 ⁰C ( 140 βαθμούς Fahrenheit). Το πολύ αργό μαγείρεμα δεν φέρνει λιπαρά και δεν αφήνει τους χυμούς, κάνοντας την δημιουργία σάλτσας κρέατος αδύνατη, αλλά ο Blumenthal υποστηρίζει ότι η σάλτσα δεν είναι απαραίτητη αφού το κρέας από μόνο του είναι επαρκώς υγρό.
Ο Blumenthal είναι επίσης υποστηρικτής της τεχνικής “Sous Vide”το οποίο σημαίνει κάτω από πίεση, στα γαλλικά είναι μια τεχνική σύμφωνα με την οποία μαγειρεύουμε το κρέας σφραγισμένο μέσα σε πλαστική σακούλα. Η σφραγισμένη σακούλα τοποθετείται σε νερό συγκεκριμένης θερμοκρασίας, διατηρώντας την χαμηλή για αρκετό διάστημα. Στην περίπτωση του βοδινού κρέατος μαγειρεύει χρησιμοποιώντας την μέθοδο “Sous Vide” στους 60 ⁰C (ή 140 Fahrenheit), το λιγότερο για 30 ‘. Το κομμάτι κρέατος έπειτα βγαίνει από τη σακούλα και μεταφέρεται σε ένα πολύ καλά ζεσταμένο μεταλλικό σκεύος. Ξεραίνοντας το εξωτερικό της μπριζόλας, όχι μόνο βελτιώνεται η γεύση και η υφή του κρέατος, αλλά σκοτώνονται και όλα τα επιβλαβή βακτήρια της μπριζόλας.
Ο Blumenthal και το εστιατόριο του Fat Duck έχουν αναγνωριστεί ως οι πρωταίτιοι του επιδορπίου με μπέικον “craze”. Ετοίμαζε γλυκό μπέικον και αυγά με παγωτό έως και το 2004 και τα νέα για το «αξιοπερίεργο αλλόκοτο γλυκό γρήγορα εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο του φαγητού».

Previous Ούζο 12
Next Μηδαμινό περιθώριο μείωσης τιμών στα τρόφιμα

No Comment

Leave a reply