Προβλήματα ρευστότητας για τις βιομηχανίες της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας


Την επιστροφή του Φ.Π.Α. ζητά από το υπουργείο Οικονομικών η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ), ώστε όπως υποστηρίζει να μπορούν οι βιομηχανίες μέλη της με τη σειρά τους να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των εργαζομένων, αγροτών, προμηθευτών και άλλων συνεργατών τους.

Αναλυτικότερα η ΕΚΕ υποστηρίζει τα εξής:

Στη δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας, είναι προφανές ότι μόνο οι εξαγωγές μπορούν να δώσουν μια δυναμική ανάπτυξης στην οικονομία και έξοδο από την κρίση.
Αυτό προκύπτει άλλωστε και από την προσπάθεια της κυβέρνησης να λάβει μέτρα που θα στηρίξουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.
Την ίδια ώρα όμως οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, όπως είναι οι βιομηχανίες του κλάδου μας, δεινοπαθούν από την μη τήρηση από την Πολιτεία δεδομένων υποχρεώσεών της, όπως είναι η επιστροφή Φ.Π.Α.
Οι βιομηχανίες της Ένωσής μας παράγουν προϊόντα (κομπόστες ροδακίνου, χυμούς κ.τ.λ.) που στο σύνολό τους εξάγονται.
Δυστυχώς όμως αντιμετωπίζουν πλέον έντονα προβλήματα ρευστότητας, αφού μεταξύ των άλλων, καθυστερείται η καταβολή επιστροφής Φ.Π.Α. σε ποσό που συνολικά υπερβαίνει τα 15.000.000 ευρώ.
Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες των μελών μας στις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να ικανοποιήσει επιτέλους το αίτημα για την επιστροφή του Φ.Π.Α., ώστε να μπορούν και οι βιομηχανίες μας με τη σειρά τους να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των εργαζομένων, αγροτών, προμηθευτών και άλλων συνεργατών τους.

Πηγή : agrotypos.gr

 

 

 

Previous Γάμος με πολλά οφέλη..
Next Ξεκινάει το μητρώο εμπόρων-εισαγωγέων κρέατος και κρεοπωλών

No Comment

Leave a reply