ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΕΛΝΤΗΣ – ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΕΛΝΤΗ


Φέτα με μέλι και σουσάμι ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Υλικά

• 4 φύλλα κρούστας

• 4 κομμάτια φέτα

(100 γρ. το καθένα)

• 20 ml νερό

• 20 ml ούζο

• 100 γρ. μέλι θυμαρίσιο

• 10 γρ. σουσάμι

• 20 ml ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετώ τα κομμάτια της φέτας σε ένα πάγκο και απλώνω στο καθένα μία κουταλιά της σούπας μέλι και λίγο σουσάμι.

Παίρνω τα φύλλα και τα αλείφω ελαφρά με ελαιόλαδο. ‘Επειτα τοποθετώ τα κομμάτια της φέτας στη μέση των φύλλων και διπλώνω σε φάκελο.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 λεπτά περίπου, μέσα στο ταψί μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω ελαφρά το μέλι με το ούζο και το νερό και ανακατεύω. Με αυτό το μείγμα περιχύνω το φάκελο αφού τον έχω κόψει στα δύο και πασπαλίζω

με λίγο σουσάμι.

Τραχανόπιτα


Υλικά

• ½ λίτρο νερό

• 200 γρ. γλυκός τραχανάς

• 500 γρ. φέτα

• 6 αβγά

• 200 ml ελαιόλαδο

• 8 φύλλα κρούστας

• λάδι για επάλειψη

• 2 κρόκοι αβγών χτυπημένοι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζω το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτω τον τραχανά. Στη συνέχεια, κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω τον τραχανά να φουσκώσει μόνος του. Μόλις μισοκρυώσει, προσθέτω το λάδι,  ένα ένα τα αβγά, τη φέτα και το πιπέρι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Παίρνω ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκ. περίπου και το αλείφω με λάδι. Παίρνω τα 4 φύλλα κρούστας και τα απλώνω ένα ένα αφού τα έχω λαδώσει πρώτα, έτσι ώστε να προεξέχουν ελαφρώς από το ταψάκι. Απλώνω το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψάκι και διπλώνω τα φύλλα κρούστας που προεξέχουν από το ταψάκι.

Στη συνέχεια, παίρνω τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και τα απλώνω ένα ένα αφού τα έχω λαδώσει. Παίρνω το χτυπημένο αβγό και το αλείφω επάνω στην πίτα.

Τοποθετώ το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο και ψήνω για 50 λεπτά περίπου.

Παϊδάκια σε κρούστα μυρωδικών και φέτα ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ


Υλικά

• 600 γρ. παϊδάκια

• αλάτι, πιπέρι

• λάδι για τηγάνισμα

για την κρούστα

• 1⁄4 ματσάκι μαϊντανό

ψιλοκομμένο

• 1⁄4 ματσάκι βασιλικό

ψιλοκομμένο

• 1⁄4 ματσάκι δυόσμο

ψιλοκομμένο

• 100 γρ. φρυγανιά  τριμμένη

• 200 γρ. φέτα σκληρή τριμμένη

• 100 γρ. βούτυρο φρέσκο

σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνω τα παϊδάκια και με ένα μαχαιράκι καθαρίζω το λίπος που υπάρχει στην άκρη του κόκαλου, ώστε να μείνει μόνο το τρυφερό στρογγυλό μέρος του κρέατος.

Σε ένα μπλέντερ χτυπάω τα υλικά της κρούστας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αλατοπιπερώνω τα παϊδάκια και με τις παλά-μες μου παίρνω λίγο από το μείγμα της κρούστας κάθε φορά και καλύπτω και από τις δυο πλευρές κάθε παϊδάκι.

Με αυτή τη διαδικασία καλύπτω όλα τα παϊδάκια και τα τοποθετώ στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.

Βάζω το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι. Βγάζω τα παϊδάκια από το ψυγείο και τα τηγανίζω ελαφρά και από τις δύο πλευρές.

Τα αφαιρώ από το τηγάνι και τα βάζω σε αντικολλητικό ταψάκι μέσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 35 λεπτά περίπου.

Previous ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
Next Ακατάλληλα παγωτά

No Comment

Leave a reply