ΕΞΑΓΩΓΕΣ: Η ΛYΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


1Mpala

Θέλω να εξάγω. Από πού όμως θ’αρχίσω;

Σε μια εποχή κρίσης οπού οι ευκαιρίες – αλλά και το χρήμα – στην τοπική αγορά σπανίζουν, οι επιχειρήσεις πρέπει να στραφούν σε άλλες αγορές, και να

επιδιώκουν κέρδος μέσω της αύξησης των πωλήσεων τους διεθνώς.

Το σεμινάριο αυτό είναι μια ολοκληρωμένη και πρακτική προσέγγιση για το θέμα της εξαγωγικής ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων είτε αυτές θέλουν να πουλήσουν προϊόντα, είτε υπηρεσίες στο εξωτερικό.

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται στον νέο επιχειρηματία που βλέπει τις ευκαιρίες στο διεθνές περιβάλλον και θέλει να τις αξιοποιήσει, στο στέλεχος που θέλει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητας του και να συμβάλει στην ανάπτυξη της επιχείρησης του διεθνώς, και γενικά σε όσους σκέφτονται να επιχειρήσουν ένα άνοιγμα στις διεθνείς αγορές αλλά δεν ξέρουν που να αρχίσουν.


Τι καλύπτει

Καλύπτει όλα τα στάδια εξαγωγικής ανάπτυξης, πρακτικές λύσεις, διαθέσιμα εργαλεία έρευνας αγοράς και σύγχρονες τάσεις στο εξαγωγικό marketing. Καλύπτει την διερεύνηση των διεθνών ευκαιριών, την αξιολόγηση και προετοιμασία της επιχείρησης για το δύσκολο διεθνές περιβάλλον, την επιλογή της καλύτερης για την εταιρία αγοράς, της καλύτερης εξαγωγικής προσέγγισης για την αγορά αυτή, την αναζήτηση αξιολόγηση και επιλογή συνεργατών σε μια ξένη αγορά, την προσαρμογή του μείγματος Marketing στις συνθήκες της εκάστοτε αγοράς, και τέλος την συστηματική ανάπτυξη των εξαγωγικών πωλήσεων.


Εξαγωγές – Τα Κύρια Διλήμματα Και Οι Αποφάσεις

          1.  Πως θα ξεκινήσω?

          2.  Επιλογή των Καλύτερων Αγορών για Εξαγωγές

          3.  Επιλογή μεθόδου Εισόδου στην Αγορά

          4.  Ανεύρεση & επιλογή τοπικών εταίρων

          5.  Προσαρμογή στις τοπικές ιδιαιτερότητες

          6.  Δημιουργία ενδιαφέροντος & ανταπόκριση

          7.  Συμμόρφωση προς τις Απαιτήσεις του πελάτη

          8.  Προετοιμασία και Παράδοση των Αγαθών

          9.  Εξασφάλιση Πληρωμής

          10.Ανάγκη για υποστήριξη

Το σεμινάριο αυτό θα σας εισαγάγει στον κόσμο του διεθνούς εμπορίου και θα σας αποκαλύψει τα μυστικά, τα εργαλεία και την συστηματική προσέγγιση της επιχειρηματικής επιτυχίας σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.


ΟΜΙΛΗΤΗΣ:
 Μπάμπης Φιλαδαρλής MBA, DipM, MIEx.

Δ/νων Σύμβουλος της GlobalGreece. τ.Γ.Διευθυντής του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, για πάνω από 15 χρόνια. Διευθυντής του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ.  Εθνικός σύμβουλος της Ελλάδος για τα προγράμματα διεθνούς συνεργασίας μέσα από εκθεσιακές συναντήσεις Europartenariat και B2fair. Σχεδιαστής και υπεύθυνος υλοποίησης του agora.mfa.gr της πρώτης ενοποιημένης διαδικτυακής ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών των γραφείων εμπορικών ακολούθων των ελληνικών πρεσβειών στο εξωτερικό για την συλλογή επιχειρηματικών πληροφοριών και την στήριξη των ελλήνων επιχειρηματιών στην αναζήτηση διεθνών εταίρων.


ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 
6 Ώρες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΧΩΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
ΑΘΗΝΑΤετάρτη 14 Ιουλίου 2010,   16.00-22.00

Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, Μιχαλακοπούλου 114

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010, 16.00-22.00

Hotel Les Lazaristes, Κολοκοτρώνη 16 Σταυρούπολη.


ΚΟΣΤΟΣ:
   195 ευρώ (-15% για έγκαιρη συμμετοχή)

Το κόστος συμμετοχής καλύπτει τα έξοδα παρακολούθησης, παροχής πρακτικών σημειώσεων σε μορφή βιβλίου, coffee & snack και πιστοποιητικό παρακολούθησης.


ΔΩΡΕΑΝ
σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ο «Οδηγός Νέων Εξαγωγέων».

Ένας ολοκληρωμένος, βήμα προς βήμα, ηλεκτρονικός οδηγός που βοηθά νέους εξαγωγείς – αλλά και παλαιότερους που θέλουν να βελτιώσουν την απόδοση των προσπαθειών τους εκτός Ελλάδος. Είναι ταυτόχρονα μια αναλυτική μεθοδολογία ανάπτυξης των εξαγωγών και ένα online βοήθημα για να παίρνει ο εξαγωγέας τεκμηριωμένες αποφάσεις στα θέματα που τον απασχολούν.


ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΕ
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ!

                                                                                                           .

Το σεμινάριο αυτό μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το 0,45 του ΛΑΕΚ.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Αίτηση Συμμετοχής (click)

Previous Ιούλιος 2010
Next ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

No Comment

Leave a reply