Ένα κέντρο έρευνας, εκπαίδευσης και προβολής της ελληνικής
και τοπικής κουζίνας θα δημιουργηθεί σύντομα
στο μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα
¨¨Costa Navarino¨¨ στη Μεσσηνία,
που θα περιλαμβάνει δυο ξενοδοχεία 5 αστέρων, γήπεδα γκολφ, εστιατόρια, κ.ά.
Το
¨ Navarino Culinary Center ¨
όπως θα ονομάζεται θα έχει ως
αντικείμενα την έρευνα στο ελληνικό-μεσσηνιακό-μεσογειακό φαγητό
για την ανάδειξη της κουζίνας αυτής ως μια από τις πιο υγιεινές.
Ανάμεσα στις δραστηριότητες του εντάσσονται
η έρευνα στα προϊόντα της περιοχής,
εκπαιδευτικά σεμινάρια περιορισμένων ημερών
αλλά και προγράμματα μεγάλης διάρκειας για επαγγελματίες.
Επιπλέον θα προσκαλούνται διεθνούς φήμης chefs ,
με σκοπό να αναπτύξουν την ελληνική κουζίνα
αλλά και stars chefs που θα δίνουν τη δική τους εκδοχή.
Σημαντικοί στόχοι του επίσης θα είναι
τόσο η προώθηση της βιοποικιλότητας
της Ελλάδας και της Μεσσηνίας
όσο και η προβολή της ελιάς και του ελαιόλαδου.
No Comment