Oι 7 αρχές του H.A.C.C.P.


haccp 

  1. Ανάλυση των κινδύνων των τροφίμων : βιολογικοί, χημικοί ή φυσικοί.

 

  1. Αναγνώριση κρίσιμων σημείων ελέγχου : πρώτες ύλες, αποθήκευση, επεξεργασία, διάθεση και κατανάλωση.

 

  1. Καθορισμός κρίσιμων ορίων ελέγχου και προληπτικών μέτρων : για παράδειγμα, ελάχιστη θερμοκρασία μαγειρέματος και χρόνος.

 

  1. Παρακολούθηση και έλεγχος των κρίσιμων σημείων ελέγχου.

 

  1. Θέσπιση διορθωτικών ενεργειών.

 

  1. Διατήρηση αρχείων.

 

  1. Επαλήθευση : επιθεώρηση του συστήματος.

 

Previous EFSA : Έρευνα για τα πουλερικά
Next SOS για τον κόκκινο τόνο

No Comment

Leave a reply