EFSA : Έρευνα για τα πουλερικά


 1rea28a

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA)

αναφέρει σε σήμερα σε έκθεσή της ότι το 75,8% των νεκρών

πουλερικών που βγαίνουν από τα ευρωπαϊκά σφαγεία

είναι μολυσμένα με καμπυλοβακτηρίδια,

ενώ το 15,7% είναι μολυσμένα και με σαλμονέλες.

 

Η σαλμονέλωση και η καμπυλοβακτηρίωση είναι

«οι δύο πιο συχνές ανθρώπινες ασθένειες που προκαλούνται από κατανάλωση τροφίμων»,

αναφέρει η EFSA στην έκθεσή της

που έγινε έπειτα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Οι αριθμοί αυτοί είναι το αποτέλεσμα

μίας σειράς αναλύσεων που έγιναν το 2008

σε κοτόπουλα που βγήκαν από 561 σφαγεία σε 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

αλλά και της Ελβετίας και της Νορβηγίας.

 

Σε ότι αφορά τις σαλμονέλες ο βαθμός μόλυνσης «διαφέρει αρκετά ανάμεσα

στις χώρες μέλη της ΕΕ και κυμαίνεται από 0% ως 26,6%»,

με ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά (85,6%) στην Ουγγαρία,

διευκρινίζει η EFSA.

 

Η EFSA υπενθυμίζει ότι οι κίνδυνοι μόλυνσης

των ανθρώπων από το κρέας των μολυσμένων πουλερικών μειώνονται με το καλό ψήσιμο.

 

 

 

 

πηγή : ERT

 

Previous 4 ευρώ τον μήνα
Next Oι 7 αρχές του H.A.C.C.P.

No Comment

Leave a reply