ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

70268  

Κορυφαία διεθνής αναγνώριση για το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ στο eRobertParker.com 

Συγκέντρωσε τις υψηλότερες βαθμολογίες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα

σε ελληνικές ερυθρές ετικέτες

 

                        

 

    Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ απέσπασε κορυφαία αξιολόγηση από τον παγκόσμιας εμβέλειας και αποδοχής οινοδημοσιογράφο Robert Parker, των Wine Advocate και eRobertParker.com. Σύμφωνα με τον έγκριτο Αμερικάνο οινοκριτικό, στην πρόσφατη αξιολόγηση του ελληνικού αμπελώνα δύο ετικέτες του ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες που δοθήκαν μέχρι σήμερα σε ελληνικές ερυθρές ετικέτες.

 

  Έτσι λοιπόν οι ετικέτες:

  • ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ ΕΡΥΘΡΟ (Syrah-Ξινόμαυρο-Merlot) &
  • ΑΛΦΑ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ Παλιά Κλήματα (ΟΠΑΠ Αμυνταίου)

 

  έλαβαν την υψηλότατη βαθμολογία 90 – 92 και τους χαρακτηρισμούς “outstanding” και “young”, που δείχνουν από τη μία ποιοτική υπεροχή και «προσωπικότητα» και από την άλλη το δυναμικό παλαίωσης των δύο ετικετών που ο δημοσιογράφος εκτιμά ότι μπορεί να είναι έως το 2022 για το Κτήμα Άλφα Ερυθρό και έως το 2024 για το Άλφα Ξινόμαυρο Παλιά Κλήματα. Η αξιολόγηση αποτελεί συνέχεια της υψηλότερης βαθμολογίας που επίσης απέσπασαν οι ετικέτες του Κτήματος στην περσινή αξιολόγηση της εξίσου διεθνούς εμβέλειας Βρετανίδας οινοκριτικού Jancis Robinson (www.JancisRobinson.com) και εισάγει πλέον το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ στα κορυφαία οινοποιεία στο παγκόσμιο οινικό στερέωμα.

 

  Η διεθνής αυτή διάκριση σφραγίζει το «διαβατήριο» των κρασιών του Κτήματος για την είσοδό τους στην κατηγορία των μεγάλων κρασιών στην παγκόσμια αγορά οίνου και, φυσικά, πιστοποιεί την ολοένα ανερχόμενη και αναγνωρίσιμη πλέον ποιότητα των ελληνικών κρασιών.

 

  Περισσότερες πληροφορίες για τη βαθμολόγηση καθώς και πλήρη περιγραφή για κάθε μια από τις ετικέτες θα βρείτε στο site www.eRobertParker.com και στο http://www.erobertparker.com/newsearch/pTextSearch.aspx?textSearchString=alpha%20estate%202007

 

  Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ βρίσκεται στην περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας, στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας. Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο οραματιστών, του έμπειρου αμπελουργού Μάκη Μαυρίδη με το δημιουργό πολλών επιτυχημένων ελληνικών επώνυμων οίνων, τον οινολόγο-οινοποιό Άγγελο Ιατρίδη που ένωσαν το πάθος και την αγάπη τους για το αμπέλι και το κρασί στο ιδανικό εδαφοκλιματικό οικοσύστημα της περιοχής Αμυνταίου το οποίο έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου terroir  για να αναδείξουν την δυναμική και την ιδιαιτερότητα του αμπελώνα με απόλυτο σεβασμό στα ποιοτικά δεδομένα της οινοποίησης.

 

  Η γνώση, η εμπειρία και η χαρά της δημιουργίας στη διαδικασία διασφάλισης της αμπελουργικής ποιότητας αποτυπώνονται στη διαχείριση των αμπελώνων του Κτήματος για τη δημιουργία μιας ουσιαστικά νέας αντίληψης για την αμπελοκαλλιέργεια:

 

  Κανένας συμβιβασμός σε ότι αφορά την πιστή εφαρμογή των γνωστικών μας απαιτήσεων, της εμπειρίας, και της οικολογικής μας συνείδησης.

 

 

 

Previous KAROYMPAS MILTOS-EXECUTIVE CHEF OLYMPIC CATERING
Next Γιατί πολλοί ενήλικες δεν μπορούν να πιουν γάλα..

No Comment

Leave a reply