ΓΑΛΑ


milk΄

Φρέσκο VS Παστεριωμένο

 

 

Στροφή στο γάλα με μεγάλη διάρκεια ζωής φαίνεται ότι κάνουν οι καταναλωτές που πίνουν όλο και περισσότερο γάλα υψηλής παστερίωσης, το οποίο “κλέβει” συνεχώς μερίδια τόσο από το φρέσκο παστεριωμένο όσο και από το εβαπορέ, σε μία αγορά που υπολογίζεται στα 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

 

Οι βιομηχανίες και οι λιανέμποροι, βλέποντας την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού στο γάλα υψηλής παστερίωσης και θέλοντας να παραμείνουν στο παιχνίδι του ανταγωνισμού, προσαρμόζονται στις απαιτήσεις εμπλουτίζοντας την γκάμα των προϊόντων τους ενώ παράλληλα στο μέτρο του δυνατού, ρίξανε ήδη και τις τιμές τους .

 

Πάντως γενικά το γάλα φαίνεται να αντιστέκεται αξιοπρεπώς στην οικονομική κρίση είτε μιλάμε για φρέσκο, είτε για μακράς διαρκείας καθώς αποτελεί βασικότατο κομμάτι της καθημερινής διατροφής μας.

 

 

 

Previous Πρώτοι στα τυριά
Next Αλκοόλ και αδυνάτισμα

No Comment

Leave a reply