Φεβρούαριος 2010


Βόρειοι  και  Νότιοι

Mε την Ελλάδα χωρισμένη  σε πολλά  κομμάτια και  με τους αγρότες να συνεχίζουν την παράδοση που τους θέλει να γίνονται αντιπαθείς , στις περισσότερες κοινωνικές ομάδες, μπήκαμε και στον Φεβρουάριο μήνα με τσουχτερά κρύα και με κάποια χιονάκια που εμφανίστηκαν ακόμα και σε αστικές περιοχές.

Μόνο έτσι νομίζω ότι θα μπορούσαμε να δούμε μια άσπρη μέρα στην Ελλαδίτσα μας που ακόμη βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών οικονομικών εξελίξεων.(για κακό και όχι για καλό).

Τα ΚΤΕΛ διαμαρτύρονται για το νέο-υποχρεωτικό δρομολόγιο Θεσσαλονίκης- Αθήνας  που τους μείωσε όπως λένε την δουλειά κατά 80-90%, τα τρένα με τα απαρχαιωμένα δίκτυα προσπαθούν να περισώσουν το από χρόνια χαμένο κύρος του Ο.Σ.Ε (αθάνατε καρβουνιάρη) και οι πτήσεις με τα  αεροπλάνα είναι υπερπλήρεις, τουλάχιστον για τις μέρες που έλαβε χώρο η HO.RE CA 2010 στην Αθήνα.

Απίστευτη ταλαιπωρία για όσους επέλεξαν να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο, αλλά υπήρχαν και τα θετικά…

1. Ανέπτυξες φιλία πολύ δυνατή και σπάνια με τον συνοδηγό σου, αφού αναγκάστηκες να του μιλάς για 9 ώρες συνεχόμενα μέχρι να φτάσεις (είπες ιστορίες από τότε που έγινε η πρώτη εξαγγελία για το μετρό στην Θεσσαλονίκη….σας πήγα πολύ πίσω  ε?).

2. Με μια κάμερα στο χέρι μπορούσε ο καθένας που ασχολέιται λίγο με την μαγειρική να κάνει το οδοιπορικό του από χωριά και χωριουδάκια, με συνταγές από όλη σχεδόν την Ελλάδα και μέρη που ποτέ ξανά δεν θα έβλεπε στην ζωή του.-εκπομπή τύπου Μαμαλάκη.(θα πουλούσε και το DVD σε καμιά εφημερίδα)

3. Έμαθες τα πραγματικά προβλήματα της αγροτιάς αφού συναντήθηκες τουλάχιστον 4-5 φορές μα διάφορους συνδικαλιστές του χώρου.

4. Ξεμπούκωσες για τα καλά το αυτοκίνητό σου, που το είχες πήξει σε δρομολόγια εντός πόλης.

5. Βοήθησες με τις αγορές που έκανες στην διαδρομή (πατατάκια, σάντουιτς, νερά) στον σωστό διαμερισμό του χρήματος και στην αναβάθμιση των τουριστικών επαρχειακών υπηρεσιών!………

Εν τέλει έφτασες στην ΗΟ.RE.CA και με καθαρό μυαλό πλέον μπορείς να απολαύσεις την έκθεση.

Το ερώτημα  γιατί  οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους και όχι την βουλή για την διαμαρτυρία τους  με ταλανίζει ακόμα…

Το συμπέρασμα ότι μια ομάδα ανθρώπων  (που χάνουν το δίκιο τους, με τον λάθος τρόπο που διαμαρτύρονται), μπορεί και χωρίζει την Ελλάδα  σε μικρά κομματάκια με τσαντίζει…

Οι αγρότες μου ανέτρεψαν  με τον χειρότερο τρόπο  την άποψη ότι, η διαδρομή είναι τελικά αυτή που αξίζει πηγαίνοντας κάπου…και με έκαναν να αναζητώ μόνο το αποτέλεσμα…άδικο  ε.. ?

Για το cooknews.gr

Ανδρεάδης Τάσος

Previous Παναγιωτάκης Μιχάλης – O Chef Του Μήνα Φεβρουάριος 2010 - Ξενοδοχεία CRETA STAR & CRETA ROYAL - ΚΡΗΤΗ
Next ΦΑΡΣΑ ΣΤΟ SUPER MARKET !!!

No Comment

Leave a reply