Η Ναξιώτικη κουζίνα του Δημήτρη Παπαδόπουλου
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ίνδικτος το βιβλίο
¨Ξερολιθιές της γεύσης¨
του chef Δημήτρη Παπαδόπουλου,
ο οποίος συγκέντρωσε σε αυτό αυθεντικές Ναξιώτικες συνταγές, που συνοδεύονται από ένα εξίσου πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Όπως ο ίδιος ο συγγραφέας σημειώνει στο εισαγωγικό του σημείωμα : «θα νιώσω πολύ περήφανος αν αποδειχθεί ότι η επίμονη προσπάθειά μου καταγραφής αυτής της σπουδαίας μαγειρικής τέχνης, που η Ναξιώτικη λαϊκή έμπνευση δημιούργησε, πέτυχε στον βαθμό που θα μείνει για τα επόμενα χρόνια αναλλοίωτη και ανέγγιχτη από την αυθάδεια της σύγχρονης τεχνολογίας και αντίληψης».
Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Γαλατσίου, με τη συμμετοχή των κ. Ηλία Μαμαλάκη και κ.Γιάννη Δημητροκάλη.
No Comment