ALAIN DUCASSE


 topics_ducasse_190

O Alain Ducasse γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1956 σε μια φάρμα στο CastelSarrazin στην Νοτιοδυτική Γαλλία και χαρακτηρίζεται ως μονογαμικός σεφ. Άλλοτε κατείχε Γαλλική Υπηκοότητα.

Δουλεύει σε ένα γνωστό εστιατόριο στην PlaZA Athenee στο Παρίσι. Μέχρι το κλείσιμο του εστιατορίου του στην Νέα Υόρκη στο ξενοδοχείο Essex House, ήταν βραβευμένος με 3 αστέρια(υψηλότερο ιεραρχικά) από τον οδηγό της Michelin.

Τον Ιανουάριο του 2007 πήρε την θέση του chef στο εστιατόριο του Ιουλίου Βερν, το οποίο βρισκόταν στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το 1972, όταν ήταν 16 χρονών ο Ducasse «φοίτησε» στο εστιατόριο Pavillon Landais στο Soustons αλλά και στο Bordeaux Hotel School.

Έπειτα από αυτήν την φοίτηση, ξεκίνησε δουλειά στο εστιατόριο του Michel Guerard στην EugenielesBains, ενώ επίσης δούλευε για τον Gaston Lenotre κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Το 1977, ο Ducasse άρχισε να εργάζεται ως βοηθός στον Moulin de Mougins υπό την εποπτεία του θρυλικού chef Roger Verge, τον δημιουργό της Cuisine du Soleil και έμαθε την μέθοδο μαγειρικής για την οποία αργότερα έγινε γνωστός.

Η πρώτη θέση chef για τον Ducasse ήρθε το 1980 όταν ανέλαβε τις κουζίνες στον LAmandier in Eugene Mougin.

Ένα χρόνο αργότερα, ανέλαβε την θέση του επικεφαλή chef στο εστιατόριο La Terasse, του ξενοδοχείου Juana στο JuanlesPins.

Το 1984, τιμήθηκε με 2 αστέρια από το Michelin Red Guide. Στον ίδιο χρόνο ο Ducasse ήταν ο μόνος επιζών από την πτώση ενός Lear jet, που παραλίγο να του αφαιρέσει την ζωή.

Πρόσφατα απέκτησε ιθαγένεια από το Μονακό.

ΚΑΡΙΕΡΑ ΩΣ CHEF

To 1987 του προσφέρθηκε η θέση του chef στο ξενοδοχείο de Paris στο Monte Carlo, μαζί με την διοίκηση περιλαμβανομένου και του ξενοδοχείου Le Louis LX. Αφού διαβεβαιώθηκε ότι το ξενοδοχείο λειτουργεί σωστά, παραιτήθηκε από όλα για να αναλάβει το εστιατόριο Le Louis XV.

Το 1988 ο Ducasse επεκτάθηκε και εκτός της Βιομηχανίας των εστιατορίων και άνοιξε την La Bastide de Moustiers, ένα πανδοχείο 12 δωματών, και έτσι άρχισε να πετυχαίνει και να αποκτά οικονομικά μερίδια και σε άλλα ξενοδοχεία Provence.

Στις 12 Αυγούστου 1996, ένα ακόμη εστιατόριο του Alain Ducasse άνοιξε στο Le Parc, από την αλυσίδα των Sofitel, στο Παρίσι, στην Γαλλία. Ο Red Guide το βράβευσε με 3 αστέρια μόλις 8 μήνες από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.

O Ducasse πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Ιούνιο του 2000 άνοιξε άλλο ένα εστιατόριο Alain Ducasse την Νέα Υόρκη στο Citys Essex House Hotel στην 160 Central Park South, εκεί βραβεύτηκε για άλλη μια φορά από την Red Guide τον Δεκέμβριο του 2001. Το συγκεκριμένο εστιατόριο έκλεισε το 2007.

Στις αρχές του 2008 ο Ducasse άνοιξε το Adour στο ξενοδοχείο St Regis στην Ουάσινγκτον και επίσης δημιούργησε και ένα πιο πρόχειρο Bistro Benua New York.

ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ

Ο Ducasse κατάφερε να γίνει ο πρώτος chef σε δικά του εστιατόρια κατέχοντας 3 αστέρια από την Michelin Stars σε 3 διαφορετικές πόλεις. Το εστιατόριο του στην Νέα Υόρκη απορρίφτηκε από τον Michelin Guide του 2007, και αυτό γιατί το ξενοδοχείο ήταν κανονισμένο να κλείσει.

Ο Ducasse επίσης είχε γίνει γνωστός μέσα από το γράψιμο και τις επιρροές του.

ΑΛΛΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Το γκρουπ των εστιατορίων του Alain Ducasse, πανδοχεία, σχολεία μαγειρικής τέχνης, βιβλία μαγειρκής καθώς επίσης και συμβουλευτικές δραστηριότητες είχαν ως εισόδημα 15,9 εκατομμύρια το 2002, απασχολώντας κατά προσέγγιση 1400 ανθρώπους (το 2006). Από εκείνη την στιγμή ο Ducasse έχει επεκτείνει το φάσμα του.

Δημιούργησε επίσης και μια σχολή μαγειρικής τέχνης στο Παρίσι και μια ακόμη για chef, οι οποίες δούλευαν για το Ευρωπαικό Γραφείο Διαστήματος, σκοπό είχαν να δημιουργήσουν γεύματα για τους αστροναύτες και να μπορούν να τα παίρνουν μαζί τους στο διάστημα.

Ο Ducasse έχει επίσης συγγράψει πολλά βιβλία με το πιο γνωστό να είναι το Alain Ducasse Culinary Encyclopedia ( Εγκυκλοπαίδεια Εδεσμάτων του Alain Ducasse).

To 2005, άνοιξε το πρώτο Ασιατικό εστιατόριο στο Τόκυο στην Ιαπωνία.

*Το 2004 ο Alain Ducasse άνοιξε ακόμη ένα εστιατόριο σε ένα θέρετρο κοντά στο Bearritz σε μια Γαλλική Βασκική Αποικία, παρόλα αυτά ύστερα από πολλές βομβιστικές επιθέσεις από τους Irrintzi (έναν οπλισμένο εθνικό οργανισμό Βάσκων)ο οποίος τον κατηγορούσε ως κερδοσκόπο, ο ίδιος αποφάσισε να φύγει από την συγκεκριμένη αποικία.

 

Previous "ειδήσεις μαγειρικής …και άλλα..
Next Η ΜΟΔΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!

No Comment

Leave a reply