ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΟΥΛΑ”


greens

Οι πρωτοπόροι Σουηδοί βάζουν πλέον στα τρόφιμα τους μια μικρή σφραγίδα με σήμα ένα πράσινο δέντρο και το διοξείδιο του άνθρακα. Με αυτό τον τρόπο ο καταναλωτής θα ξέρει ποια τρόφιμα του σουπερμαρκετ παράχθηκαν οικολογικά.

Το σηματάκι αυτό καταγράφει πόσο διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώθηκε στο περιβάλλον κατά την παραγωγή του.

Η Anna Rihert  της εταιρείας πιστοποίησης Svensk δήλωσε :

-Η σφραγίδα μας για την προστασία του κλίματος θα εγγυάται στον πελάτη ότι εργαζόμαστε για την βελτίωση της αλυσίδας παραγωγής των τροφίμων όχι μόνο για την συσκευασία ,αλλά και για τη μεταφορά και την παραγωγή. Αυτό θα ελέγχεται από μια ανεξάρτητη επιτροπή. Ξέρουμε ότι οι καταναλωτές αποκτούν « πράσινη» συνείδηση. Θέλουμε ακόμα να βοηθήσουμε και τον παραγωγό να κάνει κάτι για το κλίμα-

Η σκέψη όλου του εγχειρήματος ήταν απόρροια μελέτης του Σουηδικού συμβουλίου για τις κλιματικές αλλαγές.

Ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι σε βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες όπως η Σουηδία το ένα τέταρτο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα οφείλεται στην παραγωγή και μεταφορά τροφίμων.

Με μια ανεπαίσθητη αλλαγή στις  καθημερινές συνήθειες ,μπορούν οι εκπομπές να μειωθούν κατά ένα τέταρτο ή ακόμη και στο μισό.!!

Ευτυχώς που κάποιοι φροντίζουν να πάρουν πρωτοβουλίες για να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί από τον ταλαιπωρημένο πλανήτη μας.

Previous ΓΛΥΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΑΞΙΑΣ ...1600 ΕΥΡΩ!!!
Next O Nobu είπε…

No Comment

Leave a reply