Γαστρονομικός Τουρισμός


40506

Μια ολοένα μεγαλύτερη ομάδα ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ ( σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Cornell University το 50 % των Αμερικάνων τουριστών) εκφράζουν ενδιαφέρον για εκδηλώσεις Γαστρονομικού τουρισμού στο επόμενο ταξίδι τους.

 

Ήδη, ένας στους δέκα Αμερικανούς ταξιδιώτες περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του γαστρονομικές και οινικές δραστηριότητες, με αυξημένο ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα χαρακτηρηστικά ενός τόπου.

 

Αν και το 85 % περίπου των Αμερικανών έχουν θετική εικόνα για το ελληνικό φαγητό και κυρίως για την κρητική κουζίνα, η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα σκοντάφτει σε έλλειψη υποδομών, δικτύωσης, εκπαίδευσης και επαρκούς προβολής.

 

Στην Ευρώπη ως πιο δημοφιλής γαστρονομικοί προορισμοί σήμερα θεωρούνται η Τοσκάνη, το Μπορντώ, η Καταλονία και η Βόρεια Ιταλία.

Previous Degustation Menu στο Mare e Monti Μονη Λαζαριστών
Next Το Βιάγκρα χάνει έδαφος από το ....χοιρινό!!

No Comment

Leave a reply