Αλάτι με μέτρο..


alati

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η μεγάλη ποσότητα αλατιού στην διατροφή μας βλάπτει και προκαλεί υψηλή πίεση στο αίμα.

Νέα έρευνα έρχεται να ενισχύσει αυτήν την άποψη υποστηρίζοντας  ότι  εάν περιορίσουμε την ημερήσια κατανάλωση αλατιού σε ένα κουταλάκι του γλυκού, θα μπορούσαν να αποφευχθούν εκατομμύρια θάνατοι από εγκεφαλικά και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Παρά το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι την ημέρα (5 γραμ. περίπου), οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ημερήσια κατανάλωση στις δυτικές χώρες είναι διπλάσια, ενώ στην ανατολική Ευρώπη και την Ασία μπορεί να φτάσει και τα 12 γρ.

Σε πρόσφατη μελέτη που έκανε το πανεπιστήμιο της Νάπολης, σε δείγμα 17.000 εθελοντών στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Σκωτία και άλλες χώρες, επιχειρήθηκε να διαπιστωθεί η σχέση μεταξύ της ημερήσιας κατανάλωσης αλατιού και των εγκεφαλικών και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τα αποτελέσματα μας έδειξαν ότι , εάν περιοριστεί η ημερήσια κατανάλωση αλατιού σε ένα κουταλάκι του γλυκού, θα μπορούσαν να αποφευχθούν σχεδόν τρία εκατομμύρια θάνατοι από καρδιαγγειακές παθήσεις και 1,25 εκατομμύρια θάνατοι από εγκεφαλικά επεισόδια.

Previous Παροχές στους πολύτεκνους
Next TWILIGHT MUFFINS

No Comment

Leave a reply