ΣΧΕΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ


obesity-photo-4Πάνω από 100.000 κρούσματα καρκίνου προκαλεί στις ΗΠΑ, κάθε χρόνο- η παχυσαρκία σύμφωνα με την έρευνα που έκανε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον καρκίνο.

Πιο συγκεκριμένα το 49 τοις εκατό των ενδομήτριων καρκίνων και το 35 τοις εκατό των καρκίνων στον οισοφάγο, συνδέονται άμεσα με το υπερβολικό, σωματικό μας βάρος.

“Είναι σαφές ότι οι συνέπειες της παχυσαρκίας είναι αισθητές πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά την εκδήλωση του καρκίνου. Αυξάνουν  τον κίνδυνο, καθιστούν την θεραπεία δυσκολότερη και μειώνουν τις πιθανότητες επιβίωσης”, δήλωσε ο Λόρενς Κόλονελ του Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο στην Χαβάη.

Εδώ και αρκετό καιρό οι επιστήμονες συνέδεαν την παχυσαρκία με ορισμένους τύπους καρκίνων,  τώρα όμως μάθαμε και για την μεγάλη έκτασή της σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων.

Ακόμα βέβαια δεν έχει εντοπιστεί η ακριβής αιτιακή σχέση παχυσαρκίας – καρκίνου  αν και πολλοί λένε ότι ο λιπώδης ιστός ενδέχεται να παράγει αυξημένα  επίπεδα γεννητικών ορμονών που επιτείνουν την ανάπτυξη καρκίνων ή ότι η παχυσαρκία μειώνει την λειτουργία των αντισωμάτων και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Εάν αυτή η σύνδεση αποδειχθεί τελικά αληθής, τότε η εμφάνιση των καρκίνων ενδέχεται να πολλαπλασιαστεί  καθώς σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης επιδημιών, το 34 τοις εκατό των Αμερικανών ενηλίκων από 20 ετών και πάνω, είναι παχύσαρκοι.

Previous Η ΠΙΟ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΤΑ
Next ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΦΡΟΥΤΑ ΛΟΓΩ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

No Comment

Leave a reply