Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού θερμιδομέτρησης ?


1265

Χαρούμενοι θα πρέπει να αισθάνονται όσοι κάνουν ή όσοι σκιέφτονται να κάνουν δίαιτα, εξαιτίας τησ αναθεώρησης του μέχρι πρώτινος συστήματος υπολογισμού των θερμίδων. Αυτό συνέβη από Βρετανούς επιστήμονες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι πλέον μπορούν να παίρνουν καθημερινά τις θερμίδες χωρίς τον κίνδυνο να παχύνουν.

Σύμφωνα με έκθεση της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη Διατροφή,που είναι και ο επίσημος σύμβουλος της Βρετανική κυβέρνησης σε διατροφικά θέματα και δημοσιεύεται στους «London Times», η συνιστώμενη ημερήσια λήψη θερμίδων – που σήμερα είναι 2.000 για τις γυναίκες και 2.500 για τους άνδρες – θα μπορούσε να έχει αυξηθεί μέχρι και 16%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πολλοί ενήλικες πλέον θα μπορούν άφοβα να καταναλώνουν πρόσθετες περίπου 400 θερμίδες την ημέρα, που ισοδυναμούν με ένα μεσαίου μεγέθους «τσιζ-μπέργκερ» ή με δύο σακουλάκια αλατισμένα πατατάκια.

Η Επιτροπή, αναφέρει επίσης, ότι η καινούρια μέτρηση παρέχει μια πιο ακριβή αξιολόγηση της ενέργειας που καίγεται μέσω της φυσικής δραστηριότητας.

Όμως, από την άλλη,κάποιες καταναλωτικές οργανώσεις προειδοποίησαν ότι, εν μέσω μιας διεθνούς επιδημίας παχυσαρκίας, η νέα έκθεση στέλνει συγκεχυμένα μθνήματα στους καταναλωτές που μπορούν εύκολα να παρερμηνευθούν.

Εφόσον οι εισηγήσεις της Επιτροπής γίνουν αποδεκτές, τότε κάποια τρόφιμα θα πρέπει να αναβαθμιστούν σε μια πιο υγιεινή κατηγορία με βάση την περιεκτικότητά τους σε θερμίδες.

Έτσι κι αλλιώς όλες οι προτάσεις θε περάσουν από μια περίοδο δημόσιας διαβούλευσης στην Βρετανία διάρκειας 14 εβδομάδων πριν οριστικοποιηθούν.

Previous “Σούρα” με στοματικό διάλυμα !
Next 5η στον κόσμο η Θεσσαλονίκη

No Comment

Leave a reply