ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΝΗ


kavoyrmasΠολλά παραδοσιακά προϊόντα στην Ελλάδα προβάλλουν μια έντονα βουκολική διάθεση η οποία, ενώ συγκινεί εμάς που την έχουμε συνηθίσει, δεν ακουμπά στα γούστα των καλοφαγάδων ξένων οι οποίοι τη βρίσκουν γραφική μεν, ανισόρροπη δε. Ο καβουρμάς αυτός από τη λίμνη Κερκίνη, προϊόν του κρεοπωλείου του Μπόρα στη Λιβαδιά Σερρών, όμως, διαθέτει όλα εκείνα τα γευστικά χαρακτηριστικά που τον τοποθετούν δίπλα σε αλλαντικά παγκόσμιας κλάσης. Φτιαγμένος από κρέας βουβαλιού, το οποίο είναι πιο λιπαρό, νόστιμο και ζουμερό από το βοδινό, προσφέρει μια πυκνή, έντονα κρεάτινη και ψαχνωμένη γεύση, η οποία όμως ισορροπεί αρμονικά με σοφή δόση αλατιού, υγρασίας και λίπους. Η ατελείωτη επίγευση είναι ένδειξη σπουδαίου προϊόντος.

Ο καβουρμάς φτιάχνεται από τα πιο τρυφερά μέρη του ζώου και μάλιστα στην περίπτωση μας, βουβαλιού. Όταν ο Ζέλιος Μπόρας άρχισε να εμπορεύεται το κρέας τους και να φτιάχνει τον καβουρμά που διακρίθηκε φέτος στα βιβλία gourmet, μάλλον δεν ήταν όλοι έτοιμοι να δεχτούν τη νέα είσοδο στις διατροφικές μας συνήθειες. mporas

Previous Γλυκά κουταλιού Ήδιστον
Next Καρβέλι ολικής άλεσης

No Comment

Leave a reply