‘Ruby’ ένα νέο είδος σοκολάτας ροζ χρώματος!!!


    Η Ελβετική εταιρία “Barry Callebaut”, παρουσιάζει τον τέταρτο τύπο της σοκολάτας. Οι υπόλοιποι τρεις είναι οι γνωστοί σε όλους, μαύρη, γάλακτος και λευκή. Η τέταρτη κατά σειρά έκδοση σοκολάτας, ονομάστηκε Ruby και είναι μια έντονη αισθησιακή απόλαυση. Απαλή και γεμάτη υφή, έντονη φρουτένια γεύση, και ένα χρώμα σαν βατόμουρου, για αυτό και το όνομά της θυμίζει κάτι μεταξύ ρουμπινιού και μούρου. 
    Ελβετοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν κόκκινους κόκκους κακάο και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέα ροζ σοκολάτα.
Η ροζ σοκολάτα, που ονομάστηκε Ruby, είναι το πρώτο είδος σοκολάτας που δημιουργήθηκε τα τελευταία 80 χρόνια και η τέταρτη στη σειρά σοκολάτα μετά την μαύρη, τη σοκολάτα γάλακτος και την λευκή, που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1930. 
    Η ροζ σοκολάτα παράγεται από κόκκους με προέλευση από το Εκουαδόρ, τη Βραζιλία και την Ακτή Ελεφαντοστού. Το χρώμα οφείλεται αποκλειστικά στους κόκκους κακάο Ruby και όχι σε χρωστικές ουσίες. Η γεύση της είναι φυσική και δεν δημιουργείται από προσθήκες φρούτων. Για να πάρει η σοκολάτα την τελική της μορφή χρειάστηκαν 13 χρόνια δοκιμών από τη στιγμή που το εργαστήριο της εταιρείας ανακάλυψε έναν νέο τύπο κόκκου κακάο. 

Previous Σάλτσα Ταρταρ
Next Η Σταφίδα και τα πλούσια ωφέλη της

No Comment

Leave a reply