Η “Ξεκούραση” στο κρέας


Τις περισσότερες φορές, όταν μαγειρεύουμε κρέας, το σερβίρουμε κατευθείαν με το που βγαίνει από το φούρνο. Ωστόσο μόνο καλό δεν είναι για το κρέας αλλά και για την απόλαυσή μας.

‘Οταν βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το κόβουμε κατευθείαν, όλοι οι χυμοί του φεύγουν κατευθείαν από το εσωτερικό και χύνονται στο πιάτο μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μπριζόλες ή το ψητό μας να γίνονται στεγνά και σκληρά.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προγραμματίζουμε τα γεύματά μας, έτσι ώστε το κρέας που θα ψήσουμε να έχει χρόνο να «ξεκουραστεί» μόλις απομακρυνθεί από τη φωτιά. Αυτός ο χρόνος θα βοηθήσει του χυμούς να μεταφερθούν στο κέντρο του κρέατος και να μοιραστούν σε ίσες ποσότητες σε όλα τα σημεία του. Ο κανόνας ξεκούρασης ισχύει για όλα τα είδη κρέατος που ψήνουμε και άσχετα με το κομμάτι του ζώου. Για παράδειγμα ένα φιλέτο κότας ή μια μπριζόλα χρειάζονται περίπου 5-8 λεπτά, ενώ ένα ολόκληρο μοσχαρίσιο πλευρό ή ένα ολόκληρο κοτόπουλο χρειάζεται 25- 30 λεπτά.

Previous Ο Κουρκουμάς... και τι μας προσφέρει
Next Κουλούρι Θεσσαλονίκης

No Comment

Leave a reply