Μερικές Ιδέες Για Το Πασχαλινό Αρνί Που Μας Έμεινε


Τις περισσότερες φορές το Πάσχα εκτός από το συναίσθημα των άγιων αυτών ημερών μας κυριεύει και το συναίσθημα της πληθώρας για το πασχαλινό τραπέζι. Έτσι έχουμε σαν αποτέλεσμα να μας περισσεύει αρκετό φαγητό που σε καμιά περίπτωση δεν το πετάμε. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές ιδέες για το αρνάκι (ή κατσικάκι) που μας έμεινε.

  • Αρνάκι κοκκινιστό με παπαρδέλες και γραβιέρα

Ξεψαχνίζουμε το αρνάκι μας και το κρατάμε. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε κρεμύδι ψιλιοκομμένο και πιπεριά πράσινη, σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε φρέσκια τριμμένη ντομάτα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό, τοποθετούμε τις παπαρδέλες βρασμένες και το αρνάκι που έχουμε ξεψαχνίσει. Ανακατεύουμε καλά, διορθώνουμε την γεύση με αλάτι, πιπερι και σερβίρουμε με την γραβιέρα από πάνω.

  • Μπουρέκι με αρνί, φέτα και ρίγανη

Ξεψαχνίζουμε το αρνί και κρατάμε στην άκρη. Ανοίγουμε 2 φύλλα κρούστας μαζί και τα βουτυρώνουμε καλά. Τοποθετούμε φέτες ντομάτας, το αρνί, φέτα σπασμένη και ρίγανη. Κλείνουμε τα φύλλα σαν φάκελο, βρέχουμε με πινέλο και νερό ελαφρώς και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε με σταγγιστό γιαούρτι.

  • Αρνί με κυδώνια

Κόβουμε σε κομμάτια το ψημένο αρνί. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια «κυδωνάτα», τα σωτάρουμε με λίγο κρεμμύδι και σβήνουμε με αρκετό κόκκινο κρασί, μόλις συμπυκνωθεί το κρασί προσθέτουμε λίγο νερό και ξύλο κανέλας. Μόλις μαλακώσουν τοποθετούμε το αρνί και αφήνουμε να πάρει μια βράση, σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό από πάνω.

  • Αρνί με πουρε μελιτζάνας

Κόβουμε το αρνί σε κομμάτια. Ψήνουμε στην σχάρα ολόκληρες τις μελιτζάνες, μόλις είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε και τοποθετούμε στο multi με ελαιόλαδο, σκόρδο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε το αρνί στον φούρνο και σερβίρουμε με τον πουρέ μελιτζάνες και μαιντανό ψιλοκομμένο.

  • Κροκέτες με αρνί

Ξεψαχνίζουμε σε μια μπασίνα το αρνί και προσθέτουμε για κάθε 500 γρ. αρνί 1 αυγό και 100 γρ. αλεύρι. Μαιντανό ψιλοκομμένο, θυμάρι, δυόσμο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας και πλάθουμε κροκέτες και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με αφρατεμένο τυρί κρέμα με μυρωδικά.

 

Previous Οδηγίες Για Το Τέλειο Πασχαλιάτικο Αρνί Στην Σουβλα
Next Το Ταχίνι

No Comment

Leave a reply