Σουπιές Με Ρύζι , Ντομάτα Και Ούζο


Υλικά:

2 Σουπιές μέτριες σε μέγεθος

1 κρεμύδι ξερό ψιλοκομμένο

3 φρ. κρεμυδάκια ψιλοκομμένα

2 ντομάτες τριμμένες

300 γρ. ρύζι βρασμένο ( καρολίνα)

ελαιόλαδο

ούζο

αλάτι – πιπέρι

1 φύλλο δαφνης

άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τις σουπιές που έχουμε κόψει σε κομμάτια. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε την ντομάτα, προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί, την δάφνη και αφήνουμε να βράσει για περίπου 25΄. Μόλις μαγειρευτεί η σουπιά ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5΄. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμυδάκια και σερβίρουμε.

Previous Τα Ελληνικά Αστέρια Michelin για το 2018
Next Οδηγίες Για Το Τέλειο Πασχαλιάτικο Αρνί Στην Σουβλα

No Comment

Leave a reply