Σκορδαλιά με Ρεβύθια


Υλικά:

500γρ. ρεβύθια καλά βρασμένα

4 σκελίδες σκόρδο

120 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

χυμό λεμόνι

λίγο από τον ζωμό των ρεβυθιων

Εκτέλεση:

Πολτοποιούμε τα ρεβύθια και διορθώνουμε την υφή να γίνει κρεμώδης με τον ζωμό τους. Αφαιρούμε την πράσινη φύτρα από τα σκόρδα και τα προσθέτουμε στα ρεβύθια. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σταδιακά και στο τέλος διορθώνουμε την γεύση με το αλάτι, το πιπέρι και το λεμόνι. Προαιρετικά μπορούμε να σερβίρουμε με λίγα ρεβύθια ολόκληρα.

Previous Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια
Next Μαντολάτο

No Comment

Leave a reply