‘Carbonara’ η Αυθεντικη


     Για την προέλευση του ονόματος της «καρμπονάρα» υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Η πιο αξιόπιστη αναφέρεται στον εύκολο τρόπο να νοστιμίζουν τα ζυμαρικά με μια σάλτσα από αβγά, μπέικον και τυρί, οι άνδρες στα βουνά του Λάτσιο, που εργάζονταν κάνοντας κάρβουνα (=carbone) από ξύλα. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, όσοι Ρωμαίοι βγήκαν στα βουνά, έφαγαν κι έμαθαν τη …συνταγή και, όταν με το καλό επέστρεψαν στις πόλεις, την διέδωσαν.

Υλικά:

500 γρ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι (ή ότι άλλο ζυμαρικό επιθυμούμε)
5 κρόκοι αυγών
120 γρ. τριμμένο τυρι (το ιδανικό είναι πεκορίνο)
200 γρ. γκουαντσιάλε (guanciale= αλλαντικό από χοιρινά μάγουλα αρκετά πιπεράτο)
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό και κρατάμε λίγο από το νερό του βρασίματος. Παράλληλα μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά ετοιμάζουμε την σάλτσα.  Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το guanciale μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να βγάλει το λίπος του, το κρατάμε ζεστό στην άκρη. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τους κρόκους και το τυρί και ανακατεύουμε να γίνει μια κρέμα βοηθάμε με το νερό από τα ζυμαρικά που κρατήσαμε πριν. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια μας ζεσταινουμε το τηγάνι με το guanciale και ρίχνουμε τα μακαρόνια να ανακτευθούν με το λίπος και το guanciale μετά τα τοποθετούμε όλα μαζί στην μπασίνα με τα αυγά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε προαιρετικά και άλλο τυρί και πιπέρι αν θέλουμε.

Previous ΄Paul Bocuse΄ η ιστορία του σεφ των σεφ
Next Το Σκόρδο

No Comment

Leave a reply