Σάλτσα Ντομάτας


Υλικά:

5 ντομάτες τριμμένες

1 μέτριο κρεμύδι

2 καρότα

1 κλωνάρι σέλινο

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 ματσάκι βασιλικό

2 κουτ. πελτές ντομάτας

50 ml λευκό κρασί

Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε το κρεμύδι, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και σωτάρουμε για 5΄. Μετά ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 2΄να φύγει το αλκοόλ, τοποθετούμε τις τριμμένες ντομάτες και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 25΄-30΄. Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι, πιπέρι και αν είναι όξινη η ντομάτα ρίχνουμε λίγη ζάχαρη. Τέλος κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον βασιλικό και περνάμε την σάλτσα από ραβδομπλέντερ να γίνει κρέμα. Συνοδεύει εξαιρετικά τα ζυμαρικά καθώς και είναι μια βάση και για άλλες παράγωγες σάλτσες.

Previous Φαλάφελ ... Το απόλυτο Snack των χορτοφάγων και όχι μόνο
Next Χρυσοί Σκούφοι 2018: Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

No Comment

Leave a reply