Πέστο Βασιλικού


Το πέστο είναι ιταλικό παρασκεύασμα με βάση τα φύλλα του βασιλικού, σκόρδο, ελαιόλαδο, κουκουνάρι και τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα, που πολτοποιούνται ώστε να έχουν υφή σάλτσας. Χρησιμοποιείται ως σάλτσα σε ζυμαρικά και σαλάτες. Υπάρχουν παραλλαγές του από διάφορες περιοχές της Ιταλίας.

Υλικά:

1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό

4 σκελίδες σκόρδο

70 γρ. κουκουνάρι

120 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο

180 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα γουδί (ή σε ένα multi) εκτός από το ελαιόλαδο. χτυπάμε τα υλικά στο γουδί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταδιακά μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει μία κρεμώδη μορφή. Διορθώνουμε με αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε ιδανικά με ζυμαρικά ή σε σαλάτες. Καλό θα είναι να μην ζεσταίνουμε το πέστο γιατί θα μας μαυρίσει, ζεσταίνουμε την σάλτσα μας με την θερμοκρασία των ζυμαρικών, τα οποία έχουμε βράσει εκείνη την στιγμή.

 

Previous Αλμυρό κανταίφι με καπνιστό τυρί και λιαστή ντομάτα
Next Καθαρά Δευτέρα: Τι τρώμε και τι γιορτάζουμε

No Comment

Leave a reply