Σάλτσα Ολλανδέζ


Υλικά

1 λίτρο βούτυρο κλαριφιέ (θερμοκρασία 40- 50 βαθμούς)

8 κρόκους αυγού

λιγο νερό

χυμό λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τους κρόκους σε μια μπασίνα και την τοποθετούμε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ώστε να δημιουργήσουμε ένα μπέν-μαρί. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα προς μια κατεύθυνση μέχρι να αρχίσουν να ψήνονται τα αυγά (θα το καταλάβουμε όταν θα αρχισει να δένει το μείγμα με τα αυγά). Στην συνέχεια κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτουμε το βούτυρο κορδόνι. Όταν δούμε ότι πήζει αρκετά ριχνουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε μέχρι να ρίξουμε όλο το βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμόνι. Σερβίρουμε αμέσως ή διατηρούμε σε μπέν-μαρί όχι πανω απο 45 βαθμούς γιατί κόβει.

Συνοδεύει εξαιρετικά αυγά ποσέ, ψαρια και λαχανικά ατμού.

Previous Μελίχλωρο Λήμνου
Next Λαυράκι με λιγκουίνι δυόσμο και αυγοτάραχο

No Comment

Leave a reply